joi, 1 noiembrie 2012

Pulpa de curcan impanat cu usturoi si legume la cuptor




De mult ochisem pulpa de curcan,  si iata ca a sosit momentul  sa pregatesc  si altceva in afara de carne de pui sau porc. Sa nu credeti ca nu consumam si altfel de carne, urmeaza si pestele :) toate la randul lor :))



Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan( 800 g )
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei gras  galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 cepe mai mici
  • 50 ml ulei
  • 150 ml vin alb
  • sare, piper negru 
  • boia de ardei dulce/iute

  • Pulpa de curcan se curata foarte bine , se spala si se sterge de apa.
  • Legumele se curata, se spala, ceapa se taie in patru, ardeii bucati mai mari  sau fasii  iar usturoiul in fasii.
  • Pulpa de curcan se impunge cu un cutit ascutit si se introduc fasii de usturoi. Se impaneaza carnea cu tot usturoiul.
  • Se aseaza intr-un vas termorezistent si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.  Se poate condimenta cu diferite ierburi aromatice.
  • Asezam ceapa si ardeii in jurul carnii , turnam uleiul si vinul.





  • Acoperim cu o hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit cca 2 ore. In acest  timp se stropeste cu sosul format din vas , iar daca este nevoie se completeaza cu putina apa sau chiar vin.  Inainte sa fie gata,  se ia hartia   si se mai lasa vreo 15 minute.
  • Se serveste pe un platou, cu legumele si sosul format si bineinteles alaturi de garnitura dorita

















Pofta buna!!




8 comentarii:

  1. Vin si eu impreuna cu Mirela!!!
    Pupici la fete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arat!! O deliciosenie tare frumos prezentata! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm.. ce bunatate!! Ti se topeste in gura, nu alta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei,am si eu un loc rezervat!:)
    Delicios,normal!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun tare! Daca nu ai sta asa departe ma invitam la masa... Week0end placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare apetisanta fripturica!!Mmm, ador carnea de curcan!Pupici!

    RăspundețiȘtergere