luni, 15 octombrie 2012

Papanasi fierti cu pesmet




Un alt dulce care ne aduce aminte de vremuri indepartate, adica de copilariile noastre, cred ca toata lumea a mancat cel putin o data in viata papanasi, sau gresesc?
Exista cineva  careia/ caruia nu-i plac papanasii fierti, sa ridice mana :))?!!
Reteta este una simpla, doar depinde de cantitatea de ingrediente folosita, aici se poate jongla si cu gustul fiecaruia, adica , daca preferati cu putina scortisoara, sau smantana,  sau  cu putina dulceata, sau simplu, presarati zahar deasupra.


Ingrediente:


600 g branza de vaci
150 g gris
50 g faina
sare
2 oua
50 g unt
100 gr pesmet

 Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze.
Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul.






Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda. 
Ca sa nu se lipeasca de mana, se pot  da prin faina, apoi se fierb in apa clocotita cu sare. 
Papanasii sunt gata cand se ridica deasupra apei, dar se mai dau in cateva clocote.
Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarame.
Se topeste untul, apoi se adauga pesmetul, se amesteca si se lasa cateva minute, avand grija sa nu se arda.
Se adauga papanasii si se rostogolesc prin pesmet.






Se servesc cu smantana, dulceata sau se presara zahar si scortisoara.
Sunt deliciosi in toate variantele.

Pofta mare!!















Alte retete pe care le recomand:







8 comentarii: