Un preparat simplu si delicios, puteti inlocui carnea de porc cu carne de pui sau curca si atunci aveti o masa mai dietetica sa zic asa.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 6-8 felii pulpa de porc ( cotlet , costita, etc)
- 2 + 2 linguri ulei de rapita
- 1 ceapa medie taiata marunt
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 1 kg praz ( folositi doar partea alba) taiat rondele
- 1 buchetel de broccoli ( desfacut in bucati mai mici)
- sare, piper negru proaspat rasnit
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 2 cani supa de legume/ apa
- Intr-un vas, incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul tocat, calim pana ce se inmoaie ceapa, si devine sticloasa.
- Pe urma adaugam prazul si broccoli si calim impreuna cu ceapa 2-3 minute.
- Dupa ce am calit legumele, condimentati cu sare, piper proaspat rasnit si adaugati cimbrul si boiaua iute. Mai lasati cateva secunde apoi dati deoparte.
- Intre timp incingeti celelalte doua linguri de ulei si puneti carna la prajit. Condimentati cu sare, piper si prajiti cate doua minute pe ambele parti.
- Asezati carnea peste amestecul de legume, turnati o cana de supa de legume si introduceti in cuptorul incins la 180º C si lasati totul pentru 40 minute. Din cand in cand intoarceti carnea si completati cu putina supa, daca a scazut mai repede, sa nu se arda mancarea.
- Serviti alaturi de orez fiert si ardei iute. Delicioasa!!!
Pofta buna!!! Enjoy!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu