O prajitura delicioasa, la noi a disparut rapid, daca mai gasiti piersici sau nectarine pe piata, o recomand cu mare placere.
Ingrediente pentru o tava rotunda ( diamerul 30 ):
- 100 g unt/margarina
- 200 g zahar
- 5 oua
- 2 limguri nuca macinata
- 180 g faina alba
- 1/2 lingurita praf de copt
- 5-6 piersici
- 2 linguri zahar pentru tava
- o lingurita de unt pentru tava
- Pregatiti tava pentru copt, incingeti cuptorul la 200 º C. Ungeti tava cu unt si presarati cele 2 linguri de zahar in tava.
- Taiati piersicile In felii potrivite, nu foarte subtiri si asezatile in tava.
- Mixati bine untul cu zaharul pana ce devine cremos.
- Adaugati pe rand cate un ou intreg si amestecati dupa fiecare. O sa vi se para ca s- a taiat compozitia, dar va reveni dupa ce adaugati faina.
- Apoi adaugati cele doua linguri de nuca macinata si amestecati.
- Spe final adaugati faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
- Turnati compozitia obtinuta peste piersici si nivelati uniform.
- Coaceti prajitura in cuptorul incins circa 20- 30 minute, incercati cu o scobitoare daca este gata coapta.
- Lasati prajitura sa se racoreasca putin, apoi rasturnati-o pe un platou. Deasupra presarati zahar pudra daca doriti, sau puteti servi asa.
Pofta dulce!!!!!
De szép sütit kerekítettél! Kedvencem az őszibarack... szerintem befőttel is elkészíthető.
RăspundețiȘtergereKoszi Gerdi! Igen befottel is elkeszitheted.
Ștergere