duminică, 12 octombrie 2014

Prajitura rasturnata cu piersici si nuca




O prajitura delicioasa, la noi a disparut rapid, daca mai gasiti piersici sau nectarine pe piata, o recomand cu mare placere.

Ingrediente pentru o tava rotunda ( diamerul 30 ):


  • 100 g unt/margarina
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 2 limguri nuca macinata
  • 180 g faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5-6 piersici
  • 2 linguri zahar pentru tava
  • o lingurita de unt pentru tava

  • Pregatiti tava pentru copt, incingeti cuptorul la 200 º C. Ungeti tava cu unt si presarati cele 2 linguri de zahar in tava.








  • Taiati piersicile In felii potrivite, nu foarte subtiri si asezatile in tava.








  • Mixati bine untul cu zaharul pana  ce devine cremos.








  • Adaugati pe rand cate un ou intreg si amestecati dupa fiecare. O sa vi se para ca s- a taiat  compozitia, dar va reveni dupa ce adaugati faina.








  • Apoi adaugati cele doua linguri de nuca macinata si amestecati.







  • Spe final adaugati faina cernuta si amestecata cu praful de copt.







  • Turnati compozitia obtinuta peste piersici si nivelati uniform.







  • Coaceti prajitura in cuptorul incins circa 20- 30 minute, incercati cu o scobitoare daca este gata coapta.








  • Lasati prajitura sa se racoreasca putin, apoi rasturnati-o  pe un platou. Deasupra presarati zahar pudra daca doriti, sau puteti servi asa.







Pofta dulce!!!!!



 
















2 comentarii:

  1. De szép sütit kerekítettél! Kedvencem az őszibarack... szerintem befőttel is elkészíthető.

    RăspundețiȘtergere