O prajitura cu aroma de toamna, este absolut delicioasa, iar cardammonul ii da un gust aparte. Daca pana acuma nu ati incercat, va recomand cu mare drag, pentru ca nu o sa regretati.
Ingredient pentru o tava cu diametrul 30:
Pentru tava:
- 30 g unt
- 100 g zahar brun
- 1 kg prune
Blat:
- 75 g unt
- 150 g zahar
- 6 oua
- 60 ml lapte
- 1 lingurita cardammon
- 1/2 lingurita praf de copt
- 250 g faina
- Primul pas ar fi sa spalati bine prunele, apoi sa le injumatatiti si scoateti samburii.
- Apoi ungeti tava cu unt.
- Presarati zaharul brun pe toata suprafata tavii.
- Asezati prunele in tava, dupa cum se vede in poza.
- Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati cate un ou si mixati dupa fiecare.
- Adaugati cardammonul si praful de copt stins cu laptele si amestecati.
- Iar spre final adaugati faina si amestecati, veti obtine un aluat destul de cremos.
- Aluatul cremos.
- Turnati compozitia de aluat peste prune si nivelati pe toata suprafata.
- Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30-40 minute. Pe urma lasat sa se raceasca si rasturnati prajitura pe un platou.
Enjoyy!!!
Delicioasa prajitura!
RăspundețiȘtergere