duminică, 26 octombrie 2014

Prajitura rasturnata cu prune si cardammon



O prajitura cu aroma de toamna, este absolut delicioasa, iar cardammonul ii da un gust aparte. Daca pana acuma nu ati incercat, va recomand  cu mare drag, pentru ca nu o sa regretati.



Ingredient pentru o tava cu diametrul 30:

Pentru tava:


  • 30 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 1 kg prune
Blat:

  • 75 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 60 ml lapte
  • 1 lingurita cardammon
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 g faina

  • Primul pas ar fi sa spalati bine prunele, apoi sa le injumatatiti si scoateti samburii.
  • Apoi ungeti tava cu unt.







  • Presarati zaharul brun pe toata suprafata tavii.








  • Asezati prunele in tava, dupa cum se vede in poza.








  • Mixati untul moale  cu zaharul, apoi adaugati cate un ou si mixati dupa fiecare.








  • Adaugati cardammonul si praful de copt stins cu laptele si amestecati.








  • Iar spre final adaugati faina si amestecati, veti obtine un aluat destul de cremos.








  • Aluatul cremos.








  • Turnati compozitia de aluat peste prune si nivelati pe toata suprafata.








  • Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30-40 minute. Pe urma lasat sa se raceasca si rasturnati prajitura pe un platou.







Enjoyy!!!
















Un comentariu: