In ultimul timp am facut painea doar in casa si am incercat mai multe sortimente de paine. Aceasta mi-a placut intr-un mod special, pe langa painea cu seminte de floarea soarelui si ciabatta ( aceste retete urmeaza sa fie postate ).
Ingrediente pentru o paine de circa 750 g :
- 350 g faina alba de grau
- 150 g faina de secara
- 10 g drojdie uscata
- 2 linguri ulei de rapita
- o lingurita de zahar
- o lingurita de sare
- 330 ml apa calduta
- Foarte simplu de facut daca urmati pasii de preparare pas cu pas.
- Intr-un vas inalt , turnati faina alba de grau si cea de secara si amestecati. Adaugati sare circa o lingurita, o lingurita de zahar si drojdia, amestecati toate aceste ingrediente in amestecul de faina. Practic amestecati toate ingredientele uscate. Turnati apa calduta peste faina si adaugati uleiul de rapita si incepeti a framanta aluatul cu mana pana ce se va dezlipi de pe peretele vasului.
- Pe urma dati forma rotunda si acoperiti vasul cu un prosop de bucatarie curat si lasati langa o sursa de caldura pana ce isi dubleaza volumul, in cazul meu a fost pentru 40 minute.
- Dupa ce a dospit, turnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si incepem sa framantam putin, pe urma dam forma lunguiata si crestam aluatul cu cutitul.
- Itroducem painea in cuptorul preincalzit la 200 ºC si coacem timp de 50-60 minute.
- Dupa coacere scoatem painea si o lasam sa se raceasca. Este o paine rapida si foarte buna. Deci gospodinelor incepatoare , este reteta perfecta si rapida. Succes!!!
Frumoasa textura are painica ta! Pup
RăspundețiȘtergere