Marinata se prepara intr-o cantitate care sa fie suficienta pentru turnarea ei peste carnea pe care o dorim sa o marinam. Aceasta variaza dupa gustul fiecaruia. Eu va prezint varianta mea pentru ceafa de porc, va asigur ca a iesit o friptura frageda si delicioasa.
Ingrediente 4 persoane:
- 4 felii de ceafa de porc ( 200 g fiecare in parte)
- 100 ml vin alb sec
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe mari
- 1 lingura mustar Dijon
- cimbru uscat
- zeama de la o lamaie
- 30 ml ulei de masline
- sare, piper negru macinat
- 1 lingurita zahar
- Asezam feliile de carne intr-un vas incapator, asa in fel incat sa fie asezata carnea una langa alta.
- Usturoiul si ceapa se curata, ceapa se taie in bucati mari iar usturoiul se toaca grob si se presara deasupra carnii.
- Uleiul de masline se amesteca cu mustarul, zeama de la lamaie si vinul.
- Adaugam sare, piper, zahar si cimbrul uscat, apoi turnam marinata deasupra la carne,
- Vasul se acopera si se da la rece cel putin, 4-5 ore.
Sper sa va placa si sa va fie de bine!! Urmeaza fripturica!! :)
Cu siguranta este super buna.Pupici!
RăspundețiȘtergereTare utila este postarea ta, de tinut minte! Pup
RăspundețiȘtergereTare bine arata!!!
RăspundețiȘtergereCel mai mult imi place carnea marinata inainte de pregatire!!
RăspundețiȘtergereE delicioasa carnea marinata inainte de gatire!
RăspundețiȘtergerePupici multi!
E minunata friptura cu carnea marinata. Mi-ai facut pofta de fruptura :(. :)
RăspundețiȘtergerefoarte gustoasa ms mult pentru postare:X:X:
RăspundețiȘtergere