Cand vine vorba de fel principal , uneori raman in pana de idei si pe plan principal este timpul, care nu tine deloc cu mine, iar atunci revin la varianta usoara, cuptorul.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- o coasta de porc de circa 700-800 g
- sare, piper proaspat rasnit
- 1/2 kg morcovi dat pe razatoare ( ochiul mic)
- 1 ceapa mare taiata felii
- 3-4 linguri ulei de masline
- 100-150 ml supa de carne
- Icingem cuptorul la 180 grade C.
- Bucata de coastita se spala si se sterge de excesul de apa.
- Se ia un vas temorezistent si se aseaza un pat din morcovul dat pe razatoare si ceapa taiata felii.
- Condimentam bucata de costita cu sare si piper proaspat rasnit, pe urma asezam bucata de carne pe patul de morcovi.
- Stropim totul cu uleiul de masline si turnam circa 100- 150 ml supa de carne.
- Acoperim totul cu o folie si dam la cuptorul preincalzit pentru 30 minute, pe urma inca 30 minute descoperit de folie. In acest timp se intoarce de pe o parte pe cealalta.
- Cand este gata taiem costita in felii si servim cu sosul format in tava.
Tipsuri: Pentru a obtine un sos fin , mixati sosul format in tava intr-un blender. Va avea un aspect placut atat papilelor gustative cat si vederii. Eu nu am facut-o, motivul timpul si pentru ca asteptau trei guri flamande. :)
Super mancarea ta!
RăspundețiȘtergere