marți, 6 mai 2014

Drob de miel





Au trecut  sarbatorile de Pasti, iar eu am ramas in urma cu postarile, asadar daca doriti sa pregatiti drob de miel, vin cu o reteta de drob mostenita de la bunica mea.

Ingrediente pentru o tava de chec:


  • maruntaie de miel ( inima, ficat, rinichi )
  • o legatura ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi verde / catei de usturoi
  • cateva fire de marar
  • 2-3 felii de franzela
  • sare, piper negru
  • 5-6 oua fierte tari
  • 2 oua  batute
  • 1 lingura ulei pentru uns tava si 2 linguri de pesmet daca nu aveti prapor de miel

  • Pentru inceput puneti maruntaiele la fiert cca  o ora si jumatate sau doua ore in apa clocotitata fara sare. Luati spuma ori de cate ori se formeaza.  
  • Verdeturile se toaca marunt, iar painea se inmoaie in putina lapte.
  • Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa la racit si se pastreaza cca 150 ml din apa care a fiert, pe urma se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-un castron apoi adaugam franzela inmuiata si stoarsa, verdeturile tocate si condimentam dupa gust.








  • Pe urma adaugam ouale batute si amestecam toate ingredientele. Se toarna din supa care a fiert maruntaiele si se amesteca. 







  • Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet apoi se toarna jumatate din cantitatea de compozitie, pe urma asezam ouale pe mijloc , in linie. Asezam restul de compozitie si apasam putin si nivelam.





  • Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-40 minute. 
  • Se serveste ca aperitiv atat cald cat si rece, alaturi de o salata de sezon.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu