Au trecut sarbatorile de Pasti, iar eu am ramas in urma cu postarile, asadar daca doriti sa pregatiti drob de miel, vin cu o reteta de drob mostenita de la bunica mea.
Ingrediente pentru o tava de chec:
- maruntaie de miel ( inima, ficat, rinichi )
- o legatura ceapa verde
- 2-3 fire de usturoi verde / catei de usturoi
- cateva fire de marar
- 2-3 felii de franzela
- sare, piper negru
- 5-6 oua fierte tari
- 2 oua batute
- 1 lingura ulei pentru uns tava si 2 linguri de pesmet daca nu aveti prapor de miel
- Pentru inceput puneti maruntaiele la fiert cca o ora si jumatate sau doua ore in apa clocotitata fara sare. Luati spuma ori de cate ori se formeaza.
- Verdeturile se toaca marunt, iar painea se inmoaie in putina lapte.
- Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa la racit si se pastreaza cca 150 ml din apa care a fiert, pe urma se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-un castron apoi adaugam franzela inmuiata si stoarsa, verdeturile tocate si condimentam dupa gust.
- Pe urma adaugam ouale batute si amestecam toate ingredientele. Se toarna din supa care a fiert maruntaiele si se amesteca.
- Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet apoi se toarna jumatate din cantitatea de compozitie, pe urma asezam ouale pe mijloc , in linie. Asezam restul de compozitie si apasam putin si nivelam.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-40 minute.
- Se serveste ca aperitiv atat cald cat si rece, alaturi de o salata de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu