Cred ca deja v-am obisnuit cu retete din aluat dospit, am pregatit foarte multe de genul in ultima vreme, iar aceasta este o reteta extrem de delicioasa, merge pachetel adultilor, la fel si copiilor.
Ingrediente:
- 500 g faina tip 000 + 50 g
- 30 g drojdie proaspata
- circa 400 ml lapte caldut
- 100g unt / margarina
- un praf de sate
- o lingurita de zahar
- 200 g sunca
- 150 g mozzarella
- 1 ou batut
- seminte de in
- Cerneti faina intr-un vas incapator si inalt si adaugati o priza de sare. Sfaramati drojdia , presarati lingurita de zahar si turnati laptele caldut.
- Pe urma adaugati bucata de unt / margarina la temperatura camerei si framantati un aluat elastic pana ce se dezlipeste de pe peretele vasului.
- Acoperiti vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasati langa o sursa de caldura pana ce isi dubleaza volumul.
- Dupa ce a crescut, rasturnati aluatul pe masa de lucru, sa nu uitati sa presarati putina faina si framantati bine de tot. Impartiti aluatul in patru parti egale si dati forma unor mingiute.
- Intindeti fiecare aluat in forma rotunda si taieti cu cutitul in 8 parti . ( vezi foto )
- Asezati cate o bucata de sunca si una de mozzarella si rulati dinspre partea mai lata spre varf. ( vezi foto )
- Asezati cornurile pe o tava cu hartie de copt si ungeti cu ou batut, pe urma presarati seminte de in.
- Coaceti in cuptorul preincalzit la 190 grade C timp de 30 minute pana ce se rumenesc frumos deasupra.
- Serviti atat calde cat si reci, sunt un mic dejun perfect si merg de minune pachetel pentru copii cat si pentru noi adultii.
Enjoy!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu