marți, 18 februarie 2014

Ciorba de vacuta






In repetate randuri v-am spus ca pentru familia mea  pe locul intai raman  supele si ciorbele, suntem mari amatori de ciorbe,  iar ciorba de vacuta pregatita astfel este una dintre cele mai bune.

Ingrediente:


  • o bucata os cu maduva de vita
  • 500 g carne vita ( pulpa )
  • 2 buc morcov
  • 1 buc telina
  • 1 buc pastarnac
  • 2-3 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 1 mana fasole verde
  • 1 mana mazare boabe
  • 1 mana conopida
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • zeama de lamaie / otet
  • 1-2 lingura ulei rapita

  • Pentru inceput se spala si se curata legumele.  Legumele se taie dupa preferinta. Spalam bine osul si carnea, apoi carnea o taiem bucatele.
  • Luam o cratita inalta pentru ciorbe  si punem la fiert osul si carnea, cu putina sare. Cand da in clocot si se formeaza spuma se ia ori de cate ori este nevoie. Se lasa la fiert.
  • Intr-o alta cratita mai mica turnam uleiul de rapita, apoi punem ceapa la calit. Pe urma adaugam radacinoasele ( morcovul, telina si pastarnacul ) si calim impreuna cu ceapa. Adaugam o lingurita rasa de boia de ardei dulce.
  • Dupa ce aproape a fiert carnea, adaugam ceapa calita si radacinoasele, adaugam cartofii taiati cuburi, conopida, fasolea verde si mazarea. Condimentam cu sare si putin piper si lasam sa fiarba legumele.
  • Dupa ce  este gata ciorba, se ia de pe foc, adaugam zeama de lamaie stoarsa / otet dupa gust, mai potrivim  cu sare si piper daca este nevoie , pe urma servim cu multa smantana si patrunjel verde tocat marunt ( daca va place) si neaparat cu ardei iute ( cine poate :) )
Pofta buna!!






Tipsuri:
Adaugati legume in functie de ce va place si ce aveti prin casa, cu cat sunt mai multe feluri de legume in ciorba cu atat este mai buna.

3 comentarii: