miercuri, 12 februarie 2014

Cheesecake cu lamaie si ciocolata


 Dragii mei, cu mare placere va aduc o reteta  de cheesecake absolut delicioasa, pentru mine este un rasfat total,  fie combinata cu ciocolata sau orice fel de fruct, va ramane cel mai bun desert savurat vreodata.

Ingrediente pentru o forma rotunda cu diametrul 24:

Aluat:


  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
Umplutura:

  • 250 g branza de vaci  (eu am folosit Keso, cu bilute de branza, voi puteti folosi branza de vaci simpla)
  • 4 oua intregi
  • 100 gr zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul stors de la o lamaie
  • 100 g ciocolata
  • 250 g smantana 20 %

  • zahar pudra

  • Se pune faina, zaharul  intr-un castron si se adauga untul moale si galbenusul de ou, framantam cu mana un aluat , pe care il ambalam intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 2 ore.




  • Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
  • Scoatem aluatul de la rece si intidem in forma rotunda, apoi luam o tava rotunda si asezam aluatul intins in forma. Se ea o furculita si se fac cateva impunsaturi in aluat.





  • Se coace aluatul cca 10 minute apoi se scoate din cuptor si se toarna umplutura.
  • Pentru umplutura mixam ouale cu zaharul, pana ce devin cremoase. Adaugam, amidonul,  branza de vaci  si smantana, amestecam foarte bine.





  • Impartim compozitia in doua parti, intr-o parte se adauga sucul si coaja de la lamaie. In cealalta jumatate adaugam ciocolata topita.





  • Turnam o parte din compozitia cu ciocolata , apoi o parte din compozitia cu lamaie, si tot asa.
  • Coacem in cuptor inca 30 - 40 minute.





  • La servire pudram cu zahar. 

Enjoy!!!
























4 comentarii: