Dragii mei, cu mare placere va aduc o reteta de cheesecake absolut delicioasa, pentru mine este un rasfat total, fie combinata cu ciocolata sau orice fel de fruct, va ramane cel mai bun desert savurat vreodata.
Ingrediente pentru o forma rotunda cu diametrul 24:
Aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 100 g zahar pudra
- 1 galbenus de ou
Umplutura:
- 250 g branza de vaci (eu am folosit Keso, cu bilute de branza, voi puteti folosi branza de vaci simpla)
- 4 oua intregi
- 100 gr zahar
- 50 g amidon alimentar
- coaja rasa de la o lamaie
- sucul stors de la o lamaie
- 100 g ciocolata
- 250 g smantana 20 %
- zahar pudra
- Se pune faina, zaharul intr-un castron si se adauga untul moale si galbenusul de ou, framantam cu mana un aluat , pe care il ambalam intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 2 ore.
- Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
- Scoatem aluatul de la rece si intidem in forma rotunda, apoi luam o tava rotunda si asezam aluatul intins in forma. Se ea o furculita si se fac cateva impunsaturi in aluat.
- Se coace aluatul cca 10 minute apoi se scoate din cuptor si se toarna umplutura.
- Pentru umplutura mixam ouale cu zaharul, pana ce devin cremoase. Adaugam, amidonul, branza de vaci si smantana, amestecam foarte bine.
- Impartim compozitia in doua parti, intr-o parte se adauga sucul si coaja de la lamaie. In cealalta jumatate adaugam ciocolata topita.
- Turnam o parte din compozitia cu ciocolata , apoi o parte din compozitia cu lamaie, si tot asa.
- Coacem in cuptor inca 30 - 40 minute.
- La servire pudram cu zahar.
Enjoy!!!
Salvez reteta ca-mi place combinatia si ti-a iesit super faina.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi buna.
O idee buna de retinut!
RăspundețiȘtergereEu iubesc foarte mult cheesecake-ul asa ca vin urgent la o felie. Pupici
RăspundețiȘtergereCe felie delicioasa!!
RăspundețiȘtergere