Dragii mei, este cel mai bun si aromat chec pe care l-am mancat vreodata si spun asta pentru ca am savurat fel si fel de checuri, mie mi-a placut la nebunie. Iar de la voi dragii mei, cei care intrati in mica mea bucatarie si incercati retetele mele, astept parerile voastre sincere. :)
Ingrediente:
- 5 oua
- 180 g zahar
- 1 varf de cutit sare
- 1 varf de cutit scortisoara
- 1/2 pastaie vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 50 g unt/ margarina
- 100 g ciocolata razuita
- 100 g migdale macinate
- 100 g faina
Pentru decor: 1
- 100 g ciocolata cu lapte
- 1 lingura ulei
- 50 g fulgi migdale
- unt si 1 -2 linguri de pesmet pentru tava
- In primul rand incalziti cuptorul la 190 grade C, apoi tapetati o forma de chec cu unt si presarati pesmetul.
- Mixati galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si adaugati untul topit si racit.
- Adaugati aromele ( scortisoara, vanilia si coaja rasa de la lamaie), apoi adaugati migdalele, ciocolata rasa si faina.
- Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati treptat restul de zahar si mixati pana ce obtineti o bezea tare.
- Incorporati bezeaua in compozitia de galbenus cu miscari lente, pe urma turnati compozitia obtinuta in tava de chec.
- Coaceti timp de 40-50 minute.
- Se scoate checul si se lasa la racit
- Topiti ciocolata cu o lingura de ulei si turnati peste chec si nivelati uniform.
- Presarati fulgi de migdale.
Enjoy!!!
Felia aceea este a mea!Arata grozav de bine!
RăspundețiȘtergerePup!