duminică, 16 februarie 2014

Gogosi cu mere


Neaparat sa incercati aceasta reteta de gogosi, este una super buna, pufoasa, aromata cu gust de mere. Cu siguranta nu o sa rezistati tentatiei, iar cel mai mult imi place la aceasta reteta este ca nu necesita framantare.



Ingrediente:


  • 3 oua intregi
  • 1 lamaie  ( coaja rasa si sucul stors )
  • 30 g drojdie
  • 3 linguri cu zahar
  • 600-700 g faina alba tip 000
  • 50 g unt moale
  • 250- 300 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 3-4 mere mijlocii
  • ulei pentru prajit ( 1 litru )
  • zahar pudra vanilat pentru servit

  • Pentru inceput puneti toata faina intr-un castron inalt. Adaugati drojdia sfaramata, zaharul, un praf de sare, ouale, untul moale, coaja  rasa si zeama de lamaie, si laptele caldut. 





  • Amestecati totul cu un mixer puternic sau cu o masina de framantat paine, pe urma adaugati merele ( curatate inainte si date pe razatoare ).





  • Incorporati merele in aluat , apoi lasati  aluatul sa creasca , langa o sursa de caldura, aproximativ 30 minute. Aluatul trebuie sa fie mai moale, se va lua din compozitie cu o lingura, nu se framanta si  nu se intinde.
  • Incingeti uleiul intr-o cratita mai inalta si luati din compozitia de aluat cu ajutorul unei linguri, apoi prajiti  pe o parte si pe cealalta in uleiul incins, pana ce devin usor maronii.





  • Scoateti gogosile pe servetele de hartie ca sa aboarbe surplusul de ulei, pe urma pudrati cu zahar.
  • Sunt atat de bune si pufoase , incat nu te mai opresti din mancat :))


Pofta dulce sa aveti !!!



















6 comentarii:

  1. Még nem sütöttem almás fánkot. Olyan pihe-puha a tésztája... nagyon tetszik, sort fogok keríteni rá!

    RăspundețiȘtergere
  2. Strajnica combinatie!!! Trebuie sa incerc si eu reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca sunt grozav de bune si de aromate. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. recunosc ca nu am gustat gogosi cu mere, dar in felul cum arata, pufoase, savuroase si delicioase, mai ales cu mere ca ingredient ;)

    RăspundețiȘtergere