Am revenit cu reteta de negresa, facuta in saptamanile trecute, a fost delicioasa in combinatie cu crema caramel.
Blat:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 250 g faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 pliculet praf de copt
- sare
Crema:
- 250 g zahar
- 4 linguri apa
- 200 ml lapte
- 50 g amidon alimentar
- 100 ml frisca
- Pentru inceput pregatim crema, necesita putina racire. Caramelizam zaharul cu cele patru linguri de zahar, pana ce devine usor maroniu, aveti grija sa nu se arda, va fi amaruie crema. Turnati laptele caldut putin cate putin si lasati sa se dizolve tot caramelul. Dupa ce s-a topit lasati putin la racit apoi incorporati usor amidonul si puneti inapoi pe foc si amestecati pana ce se ingroasa.
- Dupa ce sa ingrosat,se lasa sa se raceasca.
- Frisca se bate si se adauga treptat la crema caramel.
- Pentru blat separam galbenusurile de albusuri.
- Untul se mixeaza cu jumatate din cantitatea de zahar, Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare.
- Turnam laptele si anmestecam.
- Apoi adaugam cacao, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
- Albusurile se bat foarte bine cu restul de zahar. Adaugam la compozitie, cate o lingura de albus batut si incorporam cu miscari lente.
- Se tapeteaza cu hartie de copt o tava 30/20 si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul incalzit cca 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit.
- Se toarna crema caramel si se niveleaza. Se da la rece cca 1-2 ore .
- Se orneaza dupa preferinta.
Numai faprul ca ai spus caramel imi trezeste o pofta nebuna:)
RăspundețiȘtergerece bine arata!
RăspundețiȘtergerecat de bine arata!!! ma faci sa alivez :D Pup
RăspundețiȘtergereCe bine arata... Vreau si euuu !!! Si tu imi spui acum, daca vrei, fugi la bucatareala... Pupici !
RăspundețiȘtergereCred ca stii ca deja salivez cu gandul la aceasta negresa!
RăspundețiȘtergerecred si eu ca este delicioasa, la cat de bine arata ! :)
RăspundețiȘtergerebuna,cum se prepera crema alba din imagine?crema caramel nu e alba
RăspundețiȘtergere