De foarte multa vreme am ochit aceasta ciorbica, iar cu ocazia Provocarii secrete, am reusit sa o pregatesc.
Luna aceasta gazda este Laura Mimi, iar blogul desemnat este al Cristinei, urmaresc blogul ei de doi ani de zile si nu regret acest lucru, are retete delicioase. De data aceasta am ales o ciorba de burta falsa, cum ne plac ciupercile m-am gandit sa o pregatesc si nu regret fiindca a iesit tare delicioasa.
Azi nu am fost la servici si am avut mai multa vreme pentru mine, am stat mai mult prin bucatarie si am gatit, culmea este ca nu am facut nimic dulce ca de obicei si nici nu m-a tentat, ciudat totusi cand ma gandesc :)).
Ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus
- 1 morcov
- 1 ceapa alba
- 3-4 catei de usturoi
- 300 ml smantana pentru gatit ( cel putin 25 % grasime)
- 1 galbenus
- sare, piper proapat macinat
- 2-3 linguri ulei de masline / floarea soarelui
- zeama de lamaie/ otet/ gogosar murat
- Se curata , se spala morcovul si se da pe razatoare, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar ciupercile se spala si se taie fasii.
- Calim ceapa si morcovul in ulei pana cand se inmoaie, apoi turnam 2 litri de apa si lasam sa fiarba la foc incet.
- Dupa ce a fiert 10-15 minute adaugam ciupercile taiete fasii , condimentam cu sare si piper proaspat rasnit dupa gust si mai lasam la fiert cca 20 minute.
- Se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
- Galbenusul se bate cu smantana si usturoiul tocat si se adauga la ciorba racita ( lasati sa se raceasca putin, deoarece daca adaugati fierbinte la ciorba riscati sa se branzeasca de la galbenus).
- Sau se poate pregati un mujdei de usturoi si adauga in momentul servirii.
- Acrim ciorba cu zeama de lamaie ( Nu am adaugat gogosar pentru ca nu am mai avut, dar adaugati cu incredere, in ciorba de burta cand o pregatesc adaug intodeauna)
- Pentru cei care doresc ,, senzatii tari,, adaugati ardei iute in otet ( murat in otet).
Pofta buna!! Enjoy!!!
Foarte buna aceasta ciorba!!!
RăspundețiȘtergereimi place ciorba de burta la nebunie ! parca vad ca si asta va avea acelasi efect :)
RăspundețiȘtergereDelicioasa ciorbita! de mult n-am mai facut..
RăspundețiȘtergereceva ce trebuie sa incerc si eu, negresit!
RăspundețiȘtergereCiorbica asta si pe mine ma tenteaza ;)
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca a fost pe placul tau! Multumesc ca ai avut incredere in retetele mele si mai multumesc si pentru cuvintele frumoase! :)
RăspundețiȘtergereSa ai o zi minunata!
Intotdeauna am comparat ciupercile pleurotus ,la consistenta,cu burta!:)
RăspundețiȘtergereEu tocmai am terminat ciorba de burta,si...nu a fost falsa deloc!:))
Buna ciorbica asta!:)
draga mea cred ca va fi foarte buna nu am gatit -o nicidata dar dupa cum arata hmmmm..........foarte buna mi se pare
RăspundețiȘtergereAm facut ciorba de ''burta'' si....delicioasa !
RăspundețiȘtergereCiorba de burta falsa se mai poate face si cu soric crud ne afumat... se gaseste la macelarii si nu costa mai mult de 5-6 lei kilogramul
RăspundețiȘtergere