miercuri, 13 martie 2013

Supa crema de ciuperci







Pentru patru portii:




  • 1/2 kg ciuperci proaspete (champignon)
  • 50 g unt
  • 1 ceapa violet
  • 3-4 catei de usturoi
  • 600 ml supa de pui / legume
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper proaspat macinat
  • o crenguta de cimbru
  • 200-300 ml smantana pentru gatit


  • Spalam bine ciupercile si le taiem  in doua sau patru daca sunt mari, iar daca sunt mici se lasa intregi.
  • Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
  • Topim untul intr-o tigaie, si calim ceapa pana ce devine sticloasa. Adaugam ciupercile si usturoiul tocat marunt.  Condimentam cu sare, piper si cimbru si lasam sa scada zeama lasata de ciuperci.
  • Apoi turnam supa si lasam pe foc potrivit pana ce au fiert ciupercile.
  • Dupa ce au fiert,  se strecoara ciupercile de supa si se pun intr-un blender, se mixeaza  pana ce se face ca o pasta fina.  Adaugam smantana si turnam din supa care a fiert pana ce obtinem consistenta dorita.
  • Se mai pune pe foc incet pana ce da intr-un clocot. Se ia de pe foc se lasa putin la racit si se serveste cu ulei de masline sau o bucatica de unt si crutoane de paine. E buna si rece! Pofta mare!!


























10 comentarii: