Pentru patru portii:
- 1/2 kg ciuperci proaspete (champignon)
- 50 g unt
- 1 ceapa violet
- 3-4 catei de usturoi
- 600 ml supa de pui / legume
- 50 ml ulei de masline
- sare, piper proaspat macinat
- o crenguta de cimbru
- 200-300 ml smantana pentru gatit
- Spalam bine ciupercile si le taiem in doua sau patru daca sunt mari, iar daca sunt mici se lasa intregi.
- Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
- Topim untul intr-o tigaie, si calim ceapa pana ce devine sticloasa. Adaugam ciupercile si usturoiul tocat marunt. Condimentam cu sare, piper si cimbru si lasam sa scada zeama lasata de ciuperci.
- Apoi turnam supa si lasam pe foc potrivit pana ce au fiert ciupercile.
- Dupa ce au fiert, se strecoara ciupercile de supa si se pun intr-un blender, se mixeaza pana ce se face ca o pasta fina. Adaugam smantana si turnam din supa care a fiert pana ce obtinem consistenta dorita.
- Se mai pune pe foc incet pana ce da intr-un clocot. Se ia de pe foc se lasa putin la racit si se serveste cu ulei de masline sau o bucatica de unt si crutoane de paine. E buna si rece! Pofta mare!!
De mult n-am mai mancat o supa crema de ciiuperci.. Super arata!!!
RăspundețiȘtergereuna din supele mele preferate!
RăspundețiȘtergereador tot ce are ciuperci:)
RăspundețiȘtergereO supica delicioasa!! Pup
RăspundețiȘtergereE tare bună supa cremă de ciuperci. Una din supele mele preferate.
RăspundețiȘtergereN-am facut de ceva vreme, ne place foarte tare!
RăspundețiȘtergereAdor supa crema de ciuperci!
RăspundețiȘtergereSunt fan supa crema de ciuperci!!!
RăspundețiȘtergereE supica mea preferata !!!
RăspundețiȘtergerePerfecta pentru iarna!
RăspundețiȘtergere