luni, 25 martie 2013

Hummus


Intr-un final am reusit sa termin reteta pentru provocarea Bucatar Curajos, partea de mancare i- a revenit sitului Delicioasa si anume hummus .


Ingrediente:



  • 1 cutie boabe de naut ( gata fierte)
  • 5 linguri tahini (pasta de susan)
  • 5 linguri smantana
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  •  chimen fin macinat ( dupa gust)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri zeama de la nautul fiert
  • sare, piper proaspat rasnit
Pentru servit:

  • ulei de masline
  • boia de ardei dulce / iute
  • seminte de susan
  • boabe de piper mozaic
  • frunze de coriandru tocat


O varianta simpla zic eu, doar ca imi pare rau ca nu am avut timp pentru germinat seminte, eram tare curiasa de acea varianta, dar cu siguranta am sa incerc.

  • Se scurge nautul si se  spala, se pastreaza 2-3 linguri de zeama. Daca nu aveti fiert , inmuiati in apa cu o zi inainte, apoi fierbeti a doua zi  in apa cu putina sare cca 30 minute.
  • Se pun boabele de naut impreuna cu  tahini, usturoiul zdrobit, smantana si zeama de lamaie si se amesteca pana ce se obtine o pasta cremoasa.
  • Se adauga treptata zeama si uleiul de masline,  se asezoneaza cu sare, piper si chimen fin macinat dupa gust.
  • Se transfera int-un alt vas , se face o adancitura in mijloc, turnam uleiul de masline si decoram cu boia de ardei dulce/iute, seminte de susan,  frunze de coriandru tocat si cateva boabe de piper ( nu este obligatoriu).


Enjoy!!!















9 comentarii:

  1. imi place tare mult , fac ceva asemanator , o sa incerc si asa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coco sper sa-ti placa si aceasta varianta, noi am servit la cina! Pupici!!

      Ștergere
  2. Nu-s fan hummus, dar pozele sunt super!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am naut,aveam in plan sa fac si eu humus dar nu gasesc tahini!
    Idee,ceva?:)


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina imi pare rau ca ii raspund asa de tarziu :), eu am pregatit dupa reteta de aici, mi sa parut cea mai eficienta si rapida metoda, avand in vedere ca am pregatit hummusul in ziua postarii si nu am reusit sa fac poze la toate, dar voi relua aceasta operatiune. Multumesc pentru Cristian Borod pentru aceasta pasta. Sper sa-ti fie de folos :*
      http://www.bucatarmaniac.ro/2011/02/cum-se-face-tahini-acasa.html
      Pupici!!!

      Ștergere
  4. Toate ca toate, dar imi place cum l-ai "dichisit"! E apetisant!

    RăspundețiȘtergere