miercuri, 20 martie 2013

Guguluf cu lamaie si mac



Uitasem complet  ca azi este data de 20 si trebuie postata reteta pentru Bucatar Curajos. Luna aceasta reteta de dulce  a fost propusa de Cristina , adica  guguluf cu lamaie si mac, un desert care  a fost super delicios, multumesc Cristina pentru alegerea facuta!!



Ingrediente:


  • 4 oua
  • 2 lamai
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 400 g faina ( mie mi sa parut suficient 300 g , poate ca am avut ouale mai mici)
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 250 g zahar pudra
  • 100 gr mac

  • Incalzim cuptorul la 180 g , ungem cu putin ulei sau unt o forma de guguluf.
  • Spalam lamaile cu apa fierbinte, razuim coaja si stoarcem sucul.
  • Mixam untul cu zaharul spuma, apoi adaugam cate un ou si mixam dupa fiecare.
  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele ( am inlocuit frisca lichida cu lapte, nu am mai avut, in reteta de la Cristina era mentionat frisca lichida). Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua.
  • Intr-o parte se pune coaja rasa de la lamaie si  sucul de la o lamaie, in cealalta parte se adauga macul  si lichiorul de portocale.





  • Compozitia cu mac se toarna in forma de guguluf, apoi turnam partea cu lamaie si marmoram incet cu o furculita.
  • Coacem in cuptorul incalzit  40 minute ( dupa cuptorul meu).  Dupa ce sa copt rasturnam pe un platou si lasam la racit.
  • Intre timp pregatim glazura, turnam din restul de suc de lamaie peste zaharul pudra, amestecam si turnam peste  checul rece. 
  • Se da la rece pentru  a se intarii glazura.





Enjoy!!! 



























3 comentarii: