Uitasem complet ca azi este data de 20 si trebuie postata reteta pentru Bucatar Curajos. Luna aceasta reteta de dulce a fost propusa de Cristina , adica guguluf cu lamaie si mac, un desert care a fost super delicios, multumesc Cristina pentru alegerea facuta!!
Ingrediente:
- 4 oua
- 2 lamai
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 400 g faina ( mie mi sa parut suficient 300 g , poate ca am avut ouale mai mici)
- 1 praf de copt
- 100 ml lapte
- 2 linguri lichior de portocale
- 250 g zahar pudra
- 100 gr mac
- Incalzim cuptorul la 180 g , ungem cu putin ulei sau unt o forma de guguluf.
- Spalam lamaile cu apa fierbinte, razuim coaja si stoarcem sucul.
- Mixam untul cu zaharul spuma, apoi adaugam cate un ou si mixam dupa fiecare.
- Adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele ( am inlocuit frisca lichida cu lapte, nu am mai avut, in reteta de la Cristina era mentionat frisca lichida). Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua.
- Intr-o parte se pune coaja rasa de la lamaie si sucul de la o lamaie, in cealalta parte se adauga macul si lichiorul de portocale.
- Compozitia cu mac se toarna in forma de guguluf, apoi turnam partea cu lamaie si marmoram incet cu o furculita.
- Coacem in cuptorul incalzit 40 minute ( dupa cuptorul meu). Dupa ce sa copt rasturnam pe un platou si lasam la racit.
- Intre timp pregatim glazura, turnam din restul de suc de lamaie peste zaharul pudra, amestecam si turnam peste checul rece.
- Se da la rece pentru a se intarii glazura.
Enjoy!!!
O frumusete de gugluf ai facut!!
RăspundețiȘtergereCe aspect poate sa-i dea macul,arata superb:)
RăspundețiȘtergereMai mult decat delicios!Pupici multi!
RăspundețiȘtergere