Un alt dulce, care se poate strecura printre prajiturile de sarbatori, nu necesita coacere si foarte mult timp pentru preparare.
Ingrediente:
- 3 foi de napolitane
Pentru crema 1:
- 150 g zahar
- 100 ml apa
- 330 g biscuiti
- 100 g unt
- 2 linguri cacao (20 g )
- 1 esenta rom
Pentru crema 2:
- 200 g zahar
- 100 ml apa
- 200 g unt
- 300 g lapte praf
- Pentru inceput pregatim crema 1, se fierbe un sirop din zahar si apa, pana ce se topeste zaharul. Biscuiti se rup in bucati.
- Turnam siropul cald peste biscuiti, apoi adaugam esenta si cacao. Se amesteca foarte bine, apoi urmeaza sa adaugam untul . Se amesteca in continuare foarte bine, pe urma se intinde compozitia peste foaia de napolitane.
- Se aseaza inca o foaie de napolitane si asezam o greutate .
- Se da deoparte si ne apucam de crema 2.
- Se fierbe un sirop din apa si zahar, apoi se toarna asa fierbinte peste laptele praf . Se amesteca foarte bine avand grija sa nu ramana cocoloase.
- Pe urma daugam untul si amestecam.
- Se ia greutatea si se toarna crema doi, apoi se aseaza ultima foaie de napolitane si se pune greutatea.
- Se da la rece pana ce se intareste si se poate taia.
Pofta dulce!!
Chiar imi place cum arata! Cred ca sunt delicioase!
RăspundețiȘtergerece bine araataa !!!
RăspundețiȘtergereAdela, ezek csodaszépek:)
RăspundețiȘtergereCe frumos arata, e grozava!!
RăspundețiȘtergereCe decor de sarbatoare !:)
RăspundețiȘtergereCe bune trebuie sa fie napolitanele tale...!
Ce bine arata! Sarbatori linistite!
RăspundețiȘtergerewow...........frumoase si delicioase!
RăspundețiȘtergereHű, ez nagyon finom lehet! Már annyi receptet kinéztem karácsonyra, de ezt is nagyon szeretném:-)
RăspundețiȘtergereFur si eu vre-o doua sa le am dupa post! :)
RăspundețiȘtergere