marți, 4 decembrie 2012

Cartofi cu usturoi la cuptor


Sunt simpli, aromati cu usturoi, sunt garnitura perfecta pentru orice friptura.


Ingrediente 4 persoane:


  • 1 kg cartofi rosi
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 ml ulei de masline / floarea soarelui
  • sare, piper negru macinat

  • Cartofii se curata si se spala. Se taie in functie de marimea lor,  eu i-am taiat in 4 ( nu erau foarte mari ). Usturoiul se curata si se taie fasii / grob.
  • Se aseaza hartie de copt intr-un vas termorezistent si punem cartofii. Presaram usturoiul si condimentam cu sare si piper negru macinat.
  • Apoi turnam uleiul si dam  totul la cuptor, sa fie bine incalzit. Eu de obicei acopar cu hartie de copt cca 20 minute, apoi iau hartia si mai las pana ce se rumenesc frumos. Asa devin moi pe dinauntru si crocanti pe dinafara.








Va urez pofta buna!


Alte retete recomandate:




I

6 comentarii: