In primul rand vreau sa va multumesc pentru mesajele frumoase si urarile de bine, inainte de a trece sa va dau reteta pentru aceasta prajitura pe care am avut-o de Craciun. Vreau sa va spun ca a trecut repede si a fost un Craciun minunat petrecut alaturi de familie.
Mari pregatiri nu am facut, am gatit traditional ca in fiecare an. Am gatit asa:
Sarmale cu coaste afumate in vas roman- dupa reteta de aici
Salata de boeuf
Platou cu mezeluri, sunca si masline
Prajitura Eszterhazi
Prajitura cu nuca si cappuccino
Ingrediente pentru tava 38/24:
Blat:
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 5 linguri faina (150 g)
- 30 ml ulei
- 20 g cacao
Crema:
- 200 g pachet unt/ margarina
- 150 ml lapte
- 20 g amidon
- 2 plicuri cappuccino
- 50 g nuca macinata
- 150 g zahar
- 20 g zahar vanilat
- deasupra cacao
- Se separa ouale si mixam albusurile cu apa si cu zaharul pana ce obtinem o spuma tare.
- Adaugam pe rand galbenusurile, mixand pana ce isi mareste volumul.
- Apoi turnam uleiul foarte incet, mixand in continuare.
- Spre final adaugam pe rand faina amestecata cu cacao si praful de copt.
- Compozitia obtinuta se toarne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit 20 minute.
- Se incearca blatul cu o scobitoare, daca iese curata atunci stim ca este gata.
- Se scoate si se lasa la racit
- Pentru crema , punem 125 ml lapte pe foc sa se infierbante, iar amidonul si zaharul se amesteca cu restul de lapte. Se toarna putin lapte fierbinte peste amidon, se amesteca , apoi se toarna restul de lapte fierbinte. Se pune iar pe foc si se lasa pana ce se ingroasa, in acest timp se amesteca in continu sa nu faca cocoloase.
- Se ia de pe foc, se acopera cu o folie alimentara, si se lasa la racit
- Untul se mixeaza cu zaharul vanilat, spuma.
- Adaugam cate o lingura din crema de lapte racit si amestecam usor. Cand am incorporat toata crema de lapte, adaugam cappuccino si nuca macinata.
- Crema se toarnea deasupra blatului, se niveleaza si spre final se pudreaza cu cacao.
Pofta dulce!!
Hmmm cred ca se topeste in gura, tare bune trebue sa fie !
RăspundețiȘtergereUn An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !
Ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergereSarbatori Fericite !!!
Adela draga mea ieri am facut aceasta prajitura si a iesit foarte buna. Multumesc din suflet pentru reteta. Sa ai sanatate si o primavara frumoasa.Cu mare drag Neli.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va placut Neli!! Multumesc, asemenea si d-vstra!! Va pup cu drag!!! :* :*
Ștergerecat praf de copt se pune ?Merci,Mari.
RăspundețiȘtergereO lingurita este suficient! O zi placuta!!!
RăspundețiȘtergere