miercuri, 12 decembrie 2012

Chec de carne cu legume


Dragii mei, vin sarbatorile!!!   Toata lumea se gandeste la sarbatorile de iarna care bat in poarta neincetat, la cheltuielile care urmeaza sa fie facute. Toata lumea se gandeste ,, oare ce bunatati sa mai pregatesc in acest an , pentru cei dragi? ,,. Ei bine eu va sfatuiesc sa va relaxati, sa nu faceti cheltuieli exagerate, sa va ganditi la un meniu delicios si nu foarte costisitor,  sa faceti totul  cu ,, multa judecata,, si sa nu va pripiti in toate.
Sa gatiti doar cat credeti ca consumati si bineinteles pentru eventualii musafiri, sa lasati stresul care va copleseste, ca sa pasim in noul an asa cum trebuie.

Iata un aperitiv , care ar merge de minune pe platourile voastre  si nu este costisitor deloc, iar pe deasupra este delicios si arata foarte bine  langa alte bunatati.



Ingrediente:



  • 1/2 kg carne tocata de curcan
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mic
  • 100 g mazare
  •  1 ceapa 
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras galben /verde/ rosu ( sau puteti folosi combinat)
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml supa de carne
  • 3 felii cascaval ( 50 g)
  • verdeata ( patrunjel verde, marar)


  • Legumele se curata si se spala. Cartoful  se da pe razatoare ( ochiul mic )si se spala foarte bine, pentru a elimina amidonul, apoi se stoarce bine. Morcovul, ceapa si usturoiul, la fel se dau pe razatoare ca si cartoful. Ardeiul se taie cubulete mici, iar verdeata se toaca.
  • Amestecam toate legumele cu carnea, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust.
  • Adaugam ouale batute  si  patrunjelul verde tocat ; amestecam foarte bine compozitia.





  • Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si ungem cu uleiul de masline, pe urma asezam compozitia.
  • Turnam supa de carne si vinul, acoperim cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit cca 25-30 minute.
  • Descoperim de hartie si mai lasam inca 10 minute.
  • Apoi asezam cascavalul si mai lasam inca 10 minute.






  • Se serveste cald alaturi de o garnitura, iar rece pe un platou cu bunatati :)











6 comentarii:

  1. Of, ce foame imi este!:(
    Incerc sa tin si eu o cura de slabire pana la revelion si imi este foame tot timpul!:))

    Ce ti-as manca jumatate din frumuselul asta!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt sigura ca as servi o feliuta...2 ???

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bine arata,am salvat reteta! Merci!

    RăspundețiȘtergere
  4. acest chec de carne,il am ca back-up la orice masa festiva!!Te pup cu drag!!Sarbatori frumoase in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere