Pentru pranzul de maine va propun o friptura delicioasa, frageda si aromata.
Este foarte simplu de facut, doar ca dureaza ceva timp marinarea acesteia, dar cu siguranta merita facuta.
Ingrediente 4 persoane:
- 4 bucati ceafa de porc fara os ( 800 g )
- 30 ml ulei de masline
- 50 ml vin alb sec
- pentru marinata reteta o gasiti aici
- Procedeul pentru marinare o gasiti aici .
- Dupa marinare se scoate carnea si se aseaza intr-o tava de friptura unsa cu ulei de masline.
- Se toarna vinul si adaugam jumatate din marinata.
- Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa 20 de minute, acoperit cu hartie de copt ,apoi inca 15-20 minute fara hartie.
- Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava, sa nu lasati sa se usuce carnea, mai bina adaugati putina apa sau vin.
- Serviti alaturi de garnitura dorita, eu va recomand cartofi cu usturoi la cuptor .
Pofta buna!!
Bun,foarte bun!Pup!
RăspundețiȘtergeream mancat aseara , cu ciupercute :)
RăspundețiȘtergereSe vede clar cat este de frageda!:)
RăspundețiȘtergereSi eu tot ceafa am facut,acum am inchis cuptorul!:)
O sa incerc si reteta asta,curand!
Arata tare bine, as veni si eu la o portie!
RăspundețiȘtergereBauuu... daca as fi mai aproape, sigur te-ai trezi cu mine la usa... O portie mica pentru musafiri nepoftiti, mai ai ?! Pupici si o saptamina minunata sa ai ?
RăspundețiȘtergereCe bunatate de mancare!!!
RăspundețiȘtergereFoarte faina reteta.
RăspundețiȘtergere