vineri, 7 septembrie 2012

Pui cu usturoi la cuptor


Cred ca nu este nevoie sa va spun  foarte multe  despre aceasta reteta, doar ca regret ca nu am avut un pui  de casa,  poate cu alta ocazie :)



Ingrediente:


1 pui de 1 kg  fara piept
2 capatani de usturoi
sare, piper
boia de ardei iute
maghiran uscat
ulei de masline
100 ml vin alb


Se curata foarte bine puiul  si se aseaza intr-o tava de friptura.
Usturoiul se curata si se pune intr-un mojar cu toate condimentele si se zdrobeste.
Apoi adaugam cativa stropi de ulei de masline si cu aceasta pasta vom unge puiul.
Adaugam vinul si 3 linguri de ulei  si introducem in cuptorul incalzit pentru o ora si jumatate.
Se stropeste din cand in cand cu sosul format din tava.






Se serveste cald cu o garnitura si o salata, sau in cazul nostru cu fasole galbena pastai cu smantana.
Pofta buna!!!










7 comentarii: