vineri, 21 septembrie 2012

Tort cu menta






În perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania națională “Îmbogățește aromele toamnei!”.
Toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esențe Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie și Mentă.

 Pentru mai multe detalii, intrat pe site-ul  www.oetker.ro, acolo veti gasi catalogul cu retete, mult succes la prajiturit :)
 Am ales acest tort pentru aroma lui deosebita, ador aceasta combinatie , este un tort racoritor.
Deci, sa trecem la treaba, a fost  un experiment placut, si am facut mici modificari la reteta, imediat va explic patania mea.
In poza de jos , am ingredientele primite:







Ingrediente:


Pentru blat:

5 ouă,
200 g zahăr,
1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker,
125 ml ulei,
 125 ml apă,
220 g făină,
30 g Cacao Dr. Oetker,
1 plic Praf de copt cu şofran ( am folosit simplu)
Dr. Oetker.

Pentru cremă:

500 ml smântână dulce
30 g zahăr pudră
2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
2 linguriţe Esență de mentă
Dr. Oetker.
in plus : 1 gelatina Dr. Oetker si
 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker,

Pentru decor:


aici am folosit in loc de Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker,  100 ml frisca
 câţiva fulgi de ciocolată,
 câteva foi de mentă. ( nu am mai avut)

Pentru sirop:

100 ml apă
100 g zahăr
10 g Cacao Dr. Oetker
1 linguriţă Esenţă de cafea
Dr. Oetker



Se amestecă ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se formează o cremă. Se
adaugă amestecând uleiul şi apa. Făina se amestecă cu cacaoa şi praful de copt,
se presară peste cremă şi se amestecă uşor. Aluatul astfel pregătit se toarnă într-o
formă cu inel detaşabil (cu diametrul de 26 cm), unsă şi presărată cu făină şi se
întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
  Cuptor cu aer fierbinte: 180 ºC(preîncălzit)
  Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)
  Timp de coacere: cca. 45 de minute
Am procedat exact cum scria in reteta si imi pare rau ca nu am folosit forma cu diametrul 30, mi-a crescut foarte bine si foarte mare ,blatul.
Deci, daca doriti un blat mai subtire coaceti intr-o tava mare.






Acum urmeaza partea distractiva :))), nu am folosit niciodata smantana pentru gatit, la creme.
Am mixat smantana cu zaharul pudra, o jumatate de ora si nu dadea semne sa se ingroase, deja ma gandeam ce sa fac si cum sa fac, si mi-a venit ideea sa folosesc ,, Spuma pentru deserturi cu gust de frisca,, .
Apoi am adaugat 2 lingurite de cacao si doua lingurite de esenta de menta si am mixat foarte bine, dar tot nu era indeajuns de tare crema.
Apoi am adaugat un plic de gelatina, pregatit dupa instructiuni si am dat crema  la rece pentr 20 minute.

In reteta originala scria asa:


 Se bate smântâna, se adaugă zahărul pudră, cacaoa şi esenţa de mentă şi se
omogenizează bine. Se lasă 20 minute în frigider. Tortul răcit se taie în 3 părţi, se
însiropează şi se umple cu ¾ din cremă. Se unge suprafaţa şi marginea cu restul de
cremă şi se lasă la frigider timp de o oră.






Apoi am taiat blatul in trei, am insiropat  si am umplut blaturile cu o treime din crema.
Cu restul de crema am uns tortul.







Iar pentru ornat am batut frisca si am ornat cu aschii de ciocolata.
 In loc de frunze de menta,  am presarat nuca de cocos verde.
















Si o sectiune pentru voi!!!
Pofta dulce!!





Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pewww.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Nu uita să  intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.









12 comentarii:

  1. Misto combinatia de cioco cu menta! Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  2. te ador, dar ... nu se scrie cuvantul veti, dezlegat , se scrie legat, ok? mersi, mersi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, multumesc :), alte persoane o spun intr-un mod agresiv, am sa corectez, de obicei citesc de 2-3 ori ce scriu, dar mereu fac greseli de genul, problema e ca scriu foarte tarziu, sunt obosita, scriu pe intuneric sa nu trezesc casa s.a.m.d
      Si stiu ca este grav, fiinca am o scolarita in casa la care trebuie sa am mare grija, este pe clasa a 3-a si inca scrie incorect :)
      Va multumesc! Un weekend minunat!!!

      Ștergere
  3. Bafta multa!Delicios si aromat tortul!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Pot sa vin si eu la o feliuta???yamiiii!!!!!o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  5. mmmm, menta e una din preferatele mele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ador aroma de menta in dulcegarii !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Delicios tortul.
    Si mie imi place combinatia de ciocolata cu menta.

    RăspundețiȘtergere