Este un esec total acest chec, adica o tentativa de chec zebrat, dar nu acelas lucru pot sa spun despre aroma si gustul lui.
Este simplu de facut , (omitand nereusita aspectului de zebra) dar delicios si merge de minune alaturi de o cafea sau o cana cu lapte.
Ingrediente:
100 gr unt moale
150 gr zahar
3 oua
1 lingurita praf de copt stins cu otet
150 ml lapte
250 gr faina
20 gr cacao
unt pentru uns tava de chec
1 lingura rasa de faina
Dupa cum spuneam este foarte usor de facut si incepem prin a mixa untul moale cu zaharul.
Adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare.
Apoi turnam laptele si amestecam usor si adaugam praful de copt stins cu otet.
Spre final adaugam ingredientele uscate, faina si cacao.
Turnam compozitia intr-o tava de chec uns cu unt si tapetat cu faina ( aici am dat gres, am impartit compozitia in doua, o treime am lasat asa si in restul compozitiei am adaugat cacao si am pus in tava cu lingura, dar nu stiu ce sa intamplat cand a copt checul, in tava era ok, dar nu ma las pana ce imi iasa :)) )
Se coace in cuptorul incalzit cca 30-40 minute.
Dupa aceea se scoate din tava, se raceste si se portioneaza.
Pofta dulce!!!
Asta-i pe placul meu,asa ca servesc.Pup!
RăspundețiȘtergereE un chec cu cacao delicios si usor zebrat! Pentru cine vrea sa vada ca e in dungi, vede! Pentru ceilalti e doar un chec cu cacao, la care nu au timp sa vada dungile pentru ca se grabesc sa-l infulece, de bun ce e!
RăspundețiȘtergereVin repede cu cafeluta, ca tare bine arata checul asta! A, si am vazut si eu dungile :P Pupici
RăspundețiȘtergereVreau si eu doua feliute ca sa le servesc linga cafea... Gust dulce-amarui, o nebunie ! Pupici !
RăspundețiȘtergereO jumatate din el...as servi si eu!:)
RăspundețiȘtergereWeekend fain!
imi placeeee!
RăspundețiȘtergere