luni, 14 martie 2016

Tortellini cu legume si sos de smantana cu cascaval



Cum se face ca de fiecare data cand pregatesc paste ,copii mei se bucura cel  mai tare . De ce le plac copiilor atat de mult pastele? Este singura intrebare pe care mi-o pun cand le pregatesc . Raspunsul venind chiar de la copii mei este simplu, pentru ca sunt paste, si atat. Raspuns scurt, dar nici in prezent nu stiu de ce?, asadar lamuriti-ma  voi mamicilor care aveti copii, please!!!!!

Ingrediente 4 persoane:

  • 500 g tortellini cu sunca
  • 2-3 fire ceapa verde tocat marunt
  • un morcov mic razuit
  •  ardei kapia rosu tocat cubulete mici
  • o mana buna mazare
  • 2 linguri ulei de rapita
  • sare, piper proaspat rasnit
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 50 g cascaval gouda ras
  • pentru servit parmesan ( optional)
  Intr-un vas se pune la incalzit uleiul, pe urma adaugam ceapa, morcovul si ardeii. Se calesc impreuna  circa 5 minute.


 



Dupa aceea adaugam mazarea  si mai lasam toate legumele impreuna  doua minute.
Turnam atata apa cat sa acopere legumele si lasam sa fiarba pana ce scade toata apa.


 



Intre timp fierbem tortellini in apa clocotita cu sare , exact dupa instructiuni, in cazul meu 8 minute, apoi se scurg de apa.


 



Se adauga la legume si se lasa 2-3 minute sa patrunda aromele.

 




Amestecam smantana cu cascavalul  si turnam peste paste si legume, adaugam sare si piper proaspat rasnit dupa gust si  lasam sa fiarba cca 3 minute dupa care se servesc.  Daca va place parmesanul, se poate adauga in momentul servirii. (sau se poate adauga cascaval gouda )


 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu