duminică, 23 martie 2014

Napolitane cu caramel si alune de padure








Cand vine vorba  de dulce , intodeauna optez pentru  o reteta simpla si care nu necesita foarte mult timp de pregatire. Acest dulce este din categoria retetelor rapide si cred ca foarte cunoscuta de voi, asadar nu cred ca are nevoie de foarte multe prezentari, deci trecem la treaba.

Ingrediente:


  • 300 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt / margarina
  • 200 g alune de padure prajite si taiate grob
  • esenta rom 
  • esenta vanilie
  • 4 foi de napolitane ( nu foarte mari foile)

  • Pregatim o cratita din inox pentru a carameliza zaharul. Turnam  250 g zahar  si lasam pe foc foarte mic , pana ce se topeste zaharul si capata o culoare usor maronie, aveti grija sa nu se arda zaharul.
  • Intre timp frecam bine galbenusurile cu restul de zahar.







  • Adaugam untul / margarina si amestecam in continuare pana ce se topeste.








  • Pe urma adaugam galbenusurile  si esenta de rom si vanilie, amestecam in continuare  si lasam sa dea in cateva clocote , apoi luam deoparte.  Spre final adaugam alunele tocate marunt.









  • Lasam sa se raceasca foarte putin , dar nu de tot pentru ca riscati sa se intareasca caramelul, apoi nu mai puteti sa-l intindeti.
  • Impartiti crema in trei parti si intindeti pe foile de napolitane , apoi asezati o greutate sa se preseze bine.








  • Lasati prajitura la rece cateva ore , apoi taieti in portii mici si serviti cu mare placere!








Enjoy!!!












2 comentarii:

  1. La caramel sunt prima. Cu napolitane si alune e bestial.
    Sa ai o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere