miercuri, 26 iunie 2013

Medalion de pui cu piure de mazare si orez cu legume uscate




Ingrediente 4 persoane:



  • 500 g piept de pui
  • 150 gr cascaval
  • 2 linguri pasta de ardei / 1/2 ardei rosu
  •  1 ou
  • 150 ml vin alb sec
  • sare, piper proaspat rasnit
  • 3-4 linguri ulei de masline

Piure de mazare:

  • 400 g mazare
  • o ceapa
  • 20 gr cascaval Delaco
  • 40 g unt
  • sare, piper proaspat rasnit
Orez cu legume uscate:


  • 150 gr orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri legume uscate
  • sare, piper proaspat rasnit

Timp de pregatire: 30 minute
Timp de preparare: 1 ora


  • In primul rand pregatim medalioanele de pui, pieptul de  pui se bate ca pentru snitele, aveti grija sa nu se rupa, sa obtineti o bucata mai mare. Se condimenteaza cu sare si piper, si se pune deoparte la rece pana ce pregatim umplutura.
  •  Cascavalul se rade, adaugam 2 linguri pasta de ardei, oul batut si condimentele ( sare, piper). Amestecam  ingredientele si intindem deasupra carnii. Rulam cu grija sa nu iasa umplutura si legam cu ata de bucatarie. Asezam rulada intr-un vas termorezistent uns cu ulei, turnam vinul, apoi acoperim cu o folie aluminiu sau hartie de copt si introducem in cuptorul incalzit cca 20 minute apoi descoperit 10 minute. Se acopera  cu folia si se lasa sa se odihneasca pana in momentul servirii.

















  • Pentru piureul de mazare, tocam ceapa marunt si o calim in 10 g unt topit, si lasam 2-3 minute pe foc incet, apoi adaugam mazarea spalata. Turnam apa cat sa cuprinda mazarea si lasam la fiert la foc incet. Dupa ce a fiert mazarea se ia deoparte si se lasa la racit, apoi se transfera intr-un bol inalt, adaugam cascavalul ras si untul. Condimentam cu sare si piper , apoi mixam cu un mixer vertical, pana ce obtin consistenta dorita.







  • Pentru orezul cu legume uscate, calim ceapa taiata marunt i n uleiul de masline  pana ce devina sticloasa, adaugam orezul spalat si calim impreuna cu ceapa cateva secunde, condimentam cu sare, piper proaspat rasnit si legumele uscate. Turnam 450 ml apa sau supa si lasam sa fiarba la foc incet. 
  • Serviti medalioanele de pui cu orez si piureul de mazare. Pofta mare!!!

















4 comentarii: