joi, 20 septembrie 2012

Chec cu cacao


Este un esec total acest chec, adica o tentativa  de chec zebrat, dar nu acelas lucru pot sa spun despre aroma  si gustul lui.
Este simplu  de facut , (omitand nereusita aspectului de zebra) dar delicios si merge de minune alaturi de o cafea sau o cana cu lapte.



Ingrediente:
100 gr unt moale
150 gr zahar
3 oua
1 lingurita praf de copt stins cu otet
150 ml lapte
250 gr faina
20 gr cacao

unt pentru uns tava de chec
1 lingura rasa de faina


Dupa cum spuneam este foarte usor de facut si incepem prin a mixa untul moale cu zaharul.
Adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare.
Apoi turnam laptele si amestecam usor si  adaugam praful de copt stins cu otet.
Spre final adaugam ingredientele uscate,  faina  si cacao.






Turnam compozitia intr-o tava de chec uns cu unt si tapetat cu faina ( aici am dat gres, am impartit compozitia in doua, o treime am lasat asa si in restul compozitiei am adaugat cacao si  am pus in tava cu lingura, dar nu stiu  ce sa intamplat cand a copt checul, in tava era ok, dar nu ma las pana ce imi iasa :)) )
Se coace in cuptorul incalzit cca 30-40 minute.
Dupa aceea se scoate din tava, se raceste si se portioneaza.
Pofta dulce!!!

















6 comentarii:

  1. E un chec cu cacao delicios si usor zebrat! Pentru cine vrea sa vada ca e in dungi, vede! Pentru ceilalti e doar un chec cu cacao, la care nu au timp sa vada dungile pentru ca se grabesc sa-l infulece, de bun ce e!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vin repede cu cafeluta, ca tare bine arata checul asta! A, si am vazut si eu dungile :P Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu doua feliute ca sa le servesc linga cafea... Gust dulce-amarui, o nebunie ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. O jumatate din el...as servi si eu!:)
    Weekend fain!

    RăspundețiȘtergere