miercuri, 11 iulie 2012

Tort de ciocolata cu zmeura


Azi va rasfat cu un tort delicios, pe care l-am facut in acest weekend, un tort ciocolatos cu zmeura.
In luna aceasta vedeta  Provocarii Dulce Romanie este chiar zmeura, defapt una dintre ingrediente, iar gazda este situl Simplu si bun.



Ingrediente:

Blat:


6 oua
200 gr unt
400 gr zahar pudra
50 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
sare
100 ml lapte
1 esenta migdale
200 gr faina


Crema mouse de ciocolata alba:


250 ml frisca
2 oua intregi
50 gr zahar
200 gr ciocolata alba
300 gr zmeura


Glazura:


20 gr cacao
150 gr zahar
40 ml apa
10 ml ulei/ 1 lingura unt


Sirop:


50 ml visinata
50 ml apa
50 gr zahar



Pentru blat, mixam untul la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare.
Adaugam un praf de sare si laptele.
Apoi adaugam esenta de migdale si cacao cernuta.
Se amesteca foarte bine, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul  si faina.
Se amesteca totul si se toarna in doua forme rotunde, tapetate cu hartie de copt , cu diametrul 20.
Se coace in cuptorul incalzit 20 min, fiecare in parte ( nu au incaput sa le coc imreuna).
Blatul va fi umed , se incearca blatul cu scobitoare.
Se scoate din forme, se lasa la racit, apoi se taie in doua, rezultand 4 foi de blat.






Pentru crema, se bat ouale intregi cu 2 linguri de zahar, pe bain marie, apoi se adauga ciocolata rupta.
Se mai bate pana ce se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit.
Frisca se bate si se adauga pe rand la crema de ciocolata.







Pentru sirop se amesteca visinata cu apa si zaharul si se fierbe pana ce se topeste zaharul si se evapora alcoolul.
Se lasa la racit, apoi se insiropeaza blaturile ( desi blatul are o compozitie umeda, totusi am preferat sa insiropez dar nu foarte tare)
Se asambleaza in felul urmator, blatul insiropat, crema se imparte in trei si se mai lasa  o lingura sau doua pentru ornat, iar deasupra cremei se imparte zmeura.
Se lasa cateva pentru ornat.







Pentru glazura, se fierbe un sirop din apa si zahar, apoi se adauga cacao cernuta si o lingura de unt sau ulei, eu am folosit ulei.
Se lasa la racit apoi se toarna deasupra tortului si se lasa sa curga spre margine.
Se orneaza cu zmeura.
Pofta dulce!!





















18 comentarii:

  1. Te-ai rasfatat nu gluma... Ia sa faci bine si sa nu ma mai ispitesti cu dulciuri ciocolatoase, ca eu incerc sa maninc doar salata, dar salivez la bunaciuni... acum ma ling frumusel pe buze si plec la culcare... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai de mine ce bunatate ai facut aici si ce pooooftaaaa mi-ai facut!!!!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat! si pt. mine o felie, te rog! pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce este astaaaaaaaaaaaa????????? Adorm cu gandul la el,in noaptea asta !:) Ce interior !:D

    BRAVO !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. ;;) E fantastic, ciocolatos cum imi place mie, si zmeura vine sa-l completeze perfect. Arata super!! Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce minunatie de tort :)!!!! Delicios!!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Un tort frumos si foarte gustos! pup

    RăspundețiȘtergere
  8. ioi ce bine arata :) combinatia e perfecta, pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Este un tort deosebit!!Felicitari,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Micsoda finomság! Minden van benne, ami jó:-) A krém különösen tetszik, egyszer kipróbálom.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce frumusete si bunatate de tort... Doua portii as dori ... ca nu cred ca-mi ajunge una :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu siguranta delicios acest tort superb!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am facut si eu ceva cu zmeura azi , dar nu tort !! :(

    RăspundețiȘtergere