vineri, 4 martie 2016

Placinta cu iaurt si coji de portocale confiate





 Placinta cu iaurt este una din dulciurile mele preferate, pur si simplu o ador, se prepara foarte repede, iar cea ce imi place cel mai mult la acest desert ca, este dulce- acrisoara, iar in combinatie cu cojile de portocale este dementiala.


Ingrediente pentru o tava 20/30:

  • 6 oua mari
  • 250 g zahar
  • 1 kg iaurt ( eu folosesc grecesc)
  • 1 pachet foi de placinte yufka ( sau cele normale daca nu gasiti yufka)
  • o esenta de vanilie
  • 50 g unt topit
  • 100 g coji de portocale confiate
 Procedeul de pregatire este una simpla, in primul rand decongelati ( daca este nevoie ) foile de placinte, se lasa la temperatura camerei. Eu am cumparat foi de placinte Yufka care nu erau congelate.
Pe urma mixati ouale cu zaharul pana ce de vin cremoase , apoi adaugati esenta de vanilie.






Incorporati iaurtul pe rand, cate o lingura si amestecati pana  la omogenizare.


 



Iar spre final adaugati cojile de portocale.


 



Ungeti tava cu putin unt topit  cu o pensula, apoi asezati un rand de foi de placinte , apoi ungeti foile cu unt si asezati inca un rand de foi.


 



Turnati o treime din compozitia de iaurt apoi asezati iar un rand de foi, ungeti cu unt foile si asezati inca un rand de foi apoi turnati o treime din compozitia de iaurt si asezati ultimele randuri de foi, dar sa nu uitati sa ungeti foile cu unt.
Ultimul strat fiind de  iaurt, turnati  peste foi restul de o treime de iaurt. Deci placinta are trei straturi alternate de foi plus trei straturi de iaurt, ultimul fiind de iaurt.
Coaceti placinta la foc mediu pana ce se rumeneste deasupra.
Placinta la coacere o sa aibe tendinta de a se umfla, asadar aveti grija sa folositi o tava cu peretii mai inalti sau un vas termorezistent.


 



Pentru servit pudrati cu zahar pudra.



 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu