joi, 17 martie 2016

Piept de pui la tigaie




 Cred ca oricine stie sa faca un piept de pui la tigaie, pentru ca este o reteta atat de simpla si delicioasa. Este o reteta ideala  in special pentru copii, pentru ca noi adultii  fugim de aceasta parte a puiului si asta pentru ca este partea cea mai seaca  sa zic asa a puiului, dar pregatit  in acest mod obtineti un piept de pui suculent si delicios.


Ingrediente pentru 4 persoane: 

  • 800 g piept de pui
  • sare, piper proaspat macinat
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri de ulei de masline

Pieptul de pui se taie in felii, ( nu se bate) si se condimenteaza cu sare, piper proapat rasnit si boia de ardei dulce.
Se incinge  o tigaie si se toarna uleiul de masline, avand grija sa se raspandeasca pe toata suprafata.
Asezam bucatile de piept de pui si se prajesc pe ambele parti  cate un minut, la foc iute.
Pe urma sezati un capac  si  dati focul la intensitate mica si lasati sa se gateasca 10 minute.
Opriti focul si lasati carnea inca 10 minute, tot in acest timp nu ridicati capacul.
Dupa cele 10 minute ridicati capacul si serviti langa garnitura si salata dorita.



  









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu