Luna Aprilie, plina cu surprize pentru mine, cu intamplari neasteptate, dar trecem peste, am o vorba ,, toate sunt trecatoare,, , asadar trecem la ale noastre, luna aceasta gazda Provocarii Secrete este Monica Horoiu, iar blogul care mi-a revenit este al Ramonei, o micuta bucatarie, in care gasesti de la aperitive gustoase si satioase, diverse dulciuri cu adevarat delicioase, iar aceasta rulada este una dintre ele si este absolut minunata.
Ingrediente:
- 4 mere mijlocii
- 2 piersici din compot
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- un praf de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- sos de vanilie pentru servit ( optional)
- zahar pudra pentru servit
- Curatam merele de coaja si de samburi si le dam pe razatoare si le scurgem bine de zeama. Punem totul intr-un castron pe urma presaram deasupra 2 linguri de zahar si o jumatate de lingurita de scortisoara.
- Tapetam o tava cu hartie de copt (36/22), turnam merele cu piersici si nivelam uniform sa acopere toata suprafata tavi.
- Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare, pe urma adaugam treptat zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma tare.
- Pe urma adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana ce isi mareste volumul.
- Spre final adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si incorporam cu miscari lente de jos in sus.
- Turnam compozitia obtinuta peste mere si piersici si nivelam .
- Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C timp de 20 minute, pana ce devine usor maroniu.
- Dupa ce este gata se scoaste din cuptor si se rastoarna peste un prosop de bucatarie, sa fie cu hartia de copt in sus, apoi se ia hartia de copt.
- Se ruleaza strans si se lasa la racit.
Sugestie: Serviti cu zahar pudra si sos de vanilie, o bunatate!!!
Enjoy!!!
Am si eu o rulada similara, asa ca stiu cat e de buna, iar cu piersici cred ca e si mai si :)
RăspundețiȘtergereTare bine arata rulada asta!
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut!!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut rulada. O idee tare buna sa adaugi piersici. Data viitoare iti fur ideea si o sa o pregatesc si eu la fel.
RăspundețiȘtergerepretty nice blog, following :)
RăspundețiȘtergeream si eu o reteta de rulada. din pacate, mie mi se crapa blatul dupa rulare. care este secretul tau de arata perfect?
RăspundețiȘtergerePoate din cauza prafului de copt , ati adaugat mai mult incercati fara praf de copt si dupa ce ati scos din cuptor, asezati blatul pe un prosop de bucatarie curat si rulati imediat. Iar foarte important este sa folosesti o tava mai mare , pentru a nu creste foarte inalt blatul. Blatul inalt este pufos si are tendinta de a se rupe la rulare.
Ștergere