Mi-a placut enorm gustul si simplitatea acestei mancaruri, atat incat m-a cucerit pe loc si m-am indragostit de ea. Iar surpriza este ca le-a placut familiei mele, atat de mult incat am pregatit-o de nenumarate ori, sper sa va placa si voua.
Ingrediente pentru patru portii:
- 1 cana bulgur cu vermiceli ( cana de 250 ml )
- 1 ceapa mijlocie
- 1/2 ardei verde / rosu
- un morcov mic
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cani supa concentrata de legume / apa
- sare, piper proaspat rasnit
- 50 ml suc de rosii
- o mana de coriandru proaspat tocat
- Aici in Suedia am avut noroc, pentru ca se gaseste bulgur cu vermiceli aproape in toate super market-urile, eu am cumparat gata amestecat .
- Se toaca ceapa si usturoiul marunt, ardeiul se taie felii subtiri, iar morcovul se da pe razatoare, ochiul mic.
- Intr-un vas de inox sau tigaie mai inalta se toarna cca 2 linguri ulei de masline apoi se calesc toate legumele impreuna. Cand s-a evaporat toata apa de pe ele adaugam bulgurul cu vermiceli si mai calim impreuna circa 2 minute.
- Pe urma condimentam cu sare, piper proaspat rasnit si turnam 50 ml suc de rosii si doua cani de supa concentrata de legume. Se lasa sa fiarba pana ce aproape a scazut zeama, apoi se pune un capac si se lasa la foc foarte incet , pana ce absoarbe tot lichidul.
- Spre final se toaca coriandru si se adauga la mancare.
- Se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!!!
Orez cu fidea am incercat, dar retin si ideea ta!
RăspundețiȘtergere