O friptura aromata si delicioasa este intodeauna binevenita in familia noastra. De fiecare data pregatesc ceva usor ,simplu dar in acelas timp delicios pentru pretentiosii mei. Aceasta friptura este foarte aromata, iar ceapa verde se gaseste in aceasta perioada a anului.
Ingrediente:
- 8 bucati cotlete de porc (nu foarte mari )
- o legatura de ceapa verde
- sare, piper proaspat macinat
- foarte putina boia de ardei iute
- 3-4 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- In prima etapa se pregateste un vas termorezistent, asezam feliile de cotlet. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
- Ceapa verde se curata si se spala, apoi se taie in bucati de 5-6 cm lungime. Se aseaza peste feliile de carne.
- Se stropeste cu uleiul de masline si se toarna vinul.
- Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si introducem in cuptorul incalzit cca 20 minute, apoi descoperim de folie si lasam pana ce scade vinul .
- Serviti alaturi de garnitura dorita, merge perfect cu garnitura de cartofi si orez de orice fel.
ar merge o bucatica :)
RăspundețiȘtergereSi eu as manca macar o bucatica!
RăspundețiȘtergere