vineri, 12 februarie 2016

Melcisori cu bacon si feta



Cand vine vorba de gustari ma gandesc intodeauna la melcisori, cred  ca am facut in toate variantele posibile si dulce si sarat. 
Fetelor le place foarte mult, pentru ca se asocieaza cu pizza, iar la noi in familie ziua de vineri e intodeauna zi de pizza si ca sa mai modific cate ceva la gust si forma  aleg intodeauna fel si fel de variante.


Ingrediente:

  • 500 + g  faina alba 000
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei de rapita
  • 2 linguri ketchup
  • 1+1  lingurita busuioc uscat
  • 140 g bacon feliat subtire ( usor afumat )
  • 100 g branza feta 
  • 1 ou batut cu putin lapte ( de uns deasupra)

Se cerne faina intr-un castron cu peretii inalti si se face o adancitura in mijloc. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il turnam in adancitura facuta. Adaugam drojdia zdrobita in lapte si il lasam pana se umfla.
Pe urma adaugam un praf de sare , oul, uleiul si  incepem a framanta aluatul pana ce se desprinde de pe peretii vasului.

 





Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa  langa o sursa de caldura pana ce isi dubleaza volumul.


 



Se presara cele 50 g de faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul. Se framanta apoi se intinde .
Se unge cu cele doua linguri de ketcup si se presara o lingurita rasa de busuioc. Pe urma asezam feliile de bacon si presaram branza feta zdrobita.


 







Rulam aluatul strans, apoi taiem rulorile de 2 cm grosime.


 



Asezam rulourile pe o tava cu hartie de copt si le ungem cu oul batut si presaram busuioc uscat.


 







Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C si le coacem pana ce se rumenesc usor.

Pofta buna!!!
 



Sunt pufoase chiar si a doua zi, sunt excelente pentru pachetel la scoala sau chiar servici.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu