miercuri, 14 ianuarie 2015

Saratele din aluat foietaj





Asa se face cand ai pofta de  rontait, scoti un aluat foietaj din congelator si pregatesti niste saratele rapide si numai buneeee!!!


Ingrediente:


  • un pachet aluat foietaj ( 400 g )
  • cascaval gouda (100 g )
  • chimen
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns

  • Mai simplu de atat nici ca se poate, lasi aluatul la temperatura camerei, pana ce dezgheata si se poate folosi.
  • Razi cascavalul pe ochiul mic al razatorii si bati galbenusul cu putin lapte.
  • Taie aluatul in fasii de 2 cm  si unge cu galbenusul batut apoi presara  chimenul si cascavalul ras.







  • Aseaza  hartie de copt intr-o tava de copt pe urma aseaza saratelele. Coaceti-le in cuptorul preincalzit la 180ºC pana ce se rumenesc usor maronii.







  • Sunt un aperitiv excelent, vorba aia, ,,la un pahar de vorba si de bere,,


Enjoy!!!!!


















Un comentariu: