luni, 19 ianuarie 2015

Fursecuri spirale





Aceste fursecuri au mare trecere la noi, sunt o gustare rapida langa lapte , cafea si ceai, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.


Ingrediente pentru 24-30 bucati:


Aluatul de vanilie:


  • 125 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 1,5 dl zahar
  • un ou
  • 3 dl faina alba tip 000
  • o lingura zahar vanilat (cu seminte de vanilie)
Aluatul de cacao:

  • 125g unt nesarat la temperatura camerei
  • 1,5 dl zahar
  • 1 ou 
  • 2,75 dl faina
  • 0,5 dl cacao

  • Pentru aluatul de vanilie, mixati bine untul cu zaharul si zaharul vanilat pana ce devine cremos.







  • Adaugati oul  si amestecati bine. 








  • Incorporati toata faina si obtineti un aluat sfaramicios si lipicios. Inveliti intr-o folie si dati aluatul la rece pana ce pregatiti aluatul cu cacao.








  • Procedati la fel ca si cu cel de vanilie doar sa adaugati cacao. Inveliti  aluatul in folie si dati la rece pana ce intindeti aluatul de vanilie. 








  • Intindeti aluatul de vanilie pe o hartie de copt, va fi mai usor sa rulati. 








  • Pe urma transferati aluatul de cacao intins pe partea alba si treceti usor  cu sucitorul ca sa se lipeasca bine intre ele.






  • Rulati strans aluatul cu ajutorul hartii de copt apo dati la rece pentru cel putin o ora. Scoateti de la rece si taieti fursecurile de circa 1 cm grosime. asezati pe hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade C si coaceti timp de 10-12 minute.
  • Se pasyreaza in cutii speciale de fursecuri sau borcane timp  de 7 zile.

Enjoy!!!











Un comentariu:

  1. Cand am gasit reteta eram convinsa ca este o prajitura cu blat alb si crema mouse de ciocolata. Pare a fii foarte interesanta reteta, apetisanta si usor de facut! Cu siguranta o voi incerca si eu!!!

    RăspundețiȘtergere