Aceste cornulete sunt perfecte pentru sarbatorile care urmeaza sa vina, sunt fragede si delicioase.
Ingrediente pentru 70-80 bucati:
- 250 g faina tip 000
- 100 g unt/ margarina la temperatura camerei
- 50 g nuca macinata
- 2 galbenusuri de ou
- 2 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie
- 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
- Se mixeaza untul moale cu cele doua linguri de zaharul pudra pana ce devine cremos.
- Pe urma adaugam cele doua galbenusuri si mixam foarte bine.
- Pe urma adaugam nuca macinata si amestecam cu o lingura de lemn sau o spatula.
- Iar spre final incorporam faina.
- Aluatul obtinut se rastoarna pe masa de lucru, este putin sfaramicios, dar asa trebuie sa aibe consistenta. Se rup mici bilute, pe urma se ia cate o biluta de aluat si se fac bastonase sau betisoare de un cm grosime.
- Se taie in 4-5 cm lungime si se dau forma cornuletelor.
- Punem hartie de copt int-o tava si asezam cornuletele in rand.
- Coacem cornuletele in cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 15-17 minute. Se scot se lasa la racit 2-3 minute apoi se dau prin zaharul pudra.
Tipsuri: Se pastreaza in cutii speciale de fursecuri timp de cateva saptamani si sunt la fel de fragede, poate mai bune :)
cat de bune sunt cornuletele astea !
RăspundețiȘtergereDelicioase!!!
RăspundețiȘtergereDaaaa,sunt super bune!
RăspundețiȘtergereOlá bom dia!!!!!
RăspundețiȘtergereAmei essa receitadesses biscoitinhos deliciosos.
Obrigada por essa maravilha de receita.