vineri, 27 septembrie 2013

Prajitura ,, Desteapta,,



Dupa experienta in varianta ciocolatoasa , am pregatit si varianta cu gust de vanilie,... mmm delicioasa  si aceasta..., dar totusi, ramanem la varianta ciocolatoasa  ,, my favorite,,!!!!.

Ingrediente:


  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 4- 5 vanilii
  • 1 litru lapte
  •  200 g unt

  • zahar pudra


  • Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si vaniliile pana ce devin cremoase.
  • Topim untul la  microunde si lasam sa se raceasca, apoi adaugam la  crema de galbenusuri.
  • Adaugam treptat  faina si amestecam asa in fel, incat sa nu ramana cocoloase.






  • Turnam laptele putin cate putin si amestecam.
  • Albusurile se mixeaza cu restul de zahar , astfel incat sa obtineti o bezea tare.
  • Adaugam treptat la compozitie si amestecam  foarte incet cu o paleta speciala pentru spuma.







  • Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava mai inalta si se coace la temperatura de 160 grade timp de o ora. La final se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.






Enjoy!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu