sâmbătă, 29 decembrie 2012

Prajitura cu nuca si cappuccino


In primul rand vreau sa va multumesc pentru mesajele frumoase si urarile de bine, inainte de a trece sa va dau reteta pentru aceasta prajitura pe care am avut-o  de Craciun. Vreau sa va spun ca  a trecut repede si a fost un Craciun minunat petrecut alaturi de familie. 
Mari pregatiri nu am facut, am gatit traditional ca in fiecare an. Am gatit asa:
Sarmale cu coaste afumate in vas roman- dupa reteta de aici
Salata de boeuf
Platou cu mezeluri, sunca si masline 
Prajitura Eszterhazi
Prajitura cu nuca si cappuccino


Ingrediente pentru tava 38/24:

Blat:


  • 5 oua 
  • 10 linguri zahar
  • 3  linguri apa
  • 5 linguri faina (150 g)
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
Crema:


  • 200 g  pachet unt/ margarina
  • 150 ml lapte
  • 20 g amidon
  • 2 plicuri cappuccino
  • 50 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 20 g zahar vanilat

  • deasupra cacao


  • Se separa ouale si mixam albusurile cu apa si cu zaharul pana ce obtinem o spuma tare.
  • Adaugam pe rand  galbenusurile, mixand pana ce isi mareste volumul.
  •  Apoi turnam uleiul foarte incet, mixand in continuare.
  • Spre final adaugam pe rand faina  amestecata cu cacao si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit 20 minute. 
  • Se incearca blatul cu o scobitoare, daca iese curata atunci stim ca este gata.
  • Se scoate si se lasa la racit
  • Pentru crema , punem  125 ml lapte pe foc sa se infierbante, iar amidonul si zaharul se amesteca cu restul de lapte.  Se toarna putin lapte fierbinte peste amidon, se amesteca , apoi se toarna restul de lapte fierbinte. Se pune iar pe foc si se lasa pana ce se ingroasa, in acest timp se amesteca in continu sa nu  faca cocoloase.
  • Se ia de pe foc,  se acopera cu o folie alimentara, si se lasa la racit
  • Untul se mixeaza cu zaharul vanilat, spuma.
  • Adaugam cate o lingura din crema de lapte racit si amestecam usor. Cand am incorporat toata crema de lapte, adaugam cappuccino si nuca macinata.
  • Crema se toarnea deasupra blatului, se niveleaza si spre final se pudreaza cu cacao.
Pofta dulce!!













6 comentarii:

  1. Hmmm cred ca se topeste in gura, tare bune trebue sa fie !
    Un An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata!!!
    Sarbatori Fericite !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adela draga mea ieri am facut aceasta prajitura si a iesit foarte buna. Multumesc din suflet pentru reteta. Sa ai sanatate si o primavara frumoasa.Cu mare drag Neli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca va placut Neli!! Multumesc, asemenea si d-vstra!! Va pup cu drag!!! :* :*

      Ștergere
  4. cat praf de copt se pune ?Merci,Mari.

    RăspundețiȘtergere
  5. O lingurita este suficient! O zi placuta!!!

    RăspundețiȘtergere