duminică, 2 decembrie 2012

Marinata pentru ceafa de porc

Marinata se prepara intr-o cantitate care sa fie suficienta pentru turnarea ei peste carnea pe care o dorim sa o marinam. Aceasta variaza dupa gustul fiecaruia. Eu va prezint varianta mea  pentru ceafa de porc, va asigur ca a iesit o friptura frageda si  delicioasa.



Ingrediente 4 persoane:


  • 4 felii de ceafa de porc ( 200 g fiecare in parte)
  • 100 ml vin alb sec
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe mari
  • 1 lingura mustar Dijon
  • cimbru uscat
  • zeama de la o lamaie
  • 30 ml ulei de masline
  • sare, piper negru macinat
  • 1 lingurita zahar


  • Asezam feliile de carne intr-un vas incapator, asa in fel  incat sa fie asezata carnea una langa alta.
  • Usturoiul si ceapa se curata, ceapa se taie in bucati mari iar usturoiul se toaca grob si se presara deasupra carnii.
  • Uleiul de masline se amesteca cu mustarul, zeama de la lamaie si vinul.
  • Adaugam sare, piper, zahar si cimbrul uscat, apoi turnam marinata deasupra la carne,
  • Vasul se acopera si se da la rece cel putin, 4-5 ore.

Sper sa va placa si sa va fie de bine!! Urmeaza fripturica!! :)



7 comentarii:

  1. Tare utila este postarea ta, de tinut minte! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai mult imi place carnea marinata inainte de pregatire!!

    RăspundețiȘtergere
  3. E delicioasa carnea marinata inainte de gatire!
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  4. E minunata friptura cu carnea marinata. Mi-ai facut pofta de fruptura :(. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte gustoasa ms mult pentru postare:X:X:

    RăspundețiȘtergere