duminică, 16 decembrie 2012

Napolitane Cioco-duo


Un alt dulce, care se poate strecura printre prajiturile de sarbatori, nu necesita coacere si foarte mult timp pentru preparare.



Ingrediente:


  • 3 foi de napolitane

Pentru  crema 1:

  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • 330 g biscuiti 
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao (20 g )
  • 1 esenta rom

Pentru crema 2:

  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • 200 g unt
  • 300 g lapte praf

  • Pentru inceput pregatim crema 1, se fierbe un sirop din zahar si apa, pana ce se topeste zaharul. Biscuiti se rup in bucati. 
  • Turnam siropul  cald peste biscuiti, apoi adaugam esenta si cacao. Se amesteca foarte bine, apoi urmeaza sa adaugam untul . Se amesteca in continuare foarte bine, pe urma se intinde compozitia peste foaia de napolitane.
  • Se aseaza inca o foaie de napolitane si asezam o greutate .
  • Se da deoparte si ne apucam de crema 2.
  • Se fierbe un sirop din apa si zahar, apoi se toarna asa fierbinte peste laptele praf . Se amesteca foarte bine avand grija sa nu ramana cocoloase.
  • Pe urma daugam untul  si amestecam.
  • Se ia greutatea si se toarna crema doi, apoi se aseaza ultima foaie de napolitane  si se pune greutatea.
  • Se da la rece pana ce se intareste si se poate taia.

Pofta dulce!!











9 comentarii: