Dragii mei, vin cu o reteta asiatica care ne-a placut foarte mult, este una simpla, aromata si nu foarte sofisticata din punctul meu de vedere. Asadar, daca va place mancarea asiatica, eu spun ca merita incercata.
Ingrediente pentru patru portii:
- 1 kg carne de porc ( muschiulet sau pulpa)
- 2 linguri sos de soia
- 100 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 bucata ghimbir ( 2 cm )
- 2 linguri zahar brun
- 600 ml supa de legume
- 1 varf de cutit ardei iute praf
- 1 lingura otet din vin
- praz si orez pentru servit
- In primul rand se spala carnea si se sterge de excesul de apa. Se taie cuburi , nu foarte mari si se stropeste cu cele doua linguri sos de soia si otetul. Se da la rece pentru cel putin 2-3 ore, de preferabil de pe o zi pe alta.
- Usturoiul si ghimbirul se curata si se taie fasii.
- Se incinge tot uleiul intr-un vas si se soteaza carnea, apoi se scoate separat.
- In uleiul ramas se adauga usturoiul, ghimbirul si praful de ardei iute si se soteaza timp de un minut.
- Turnam supa de legume si adaugam zaharul brun , pe urma lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam carnea.
- Se lasa sa fiarba la foc incet, inabusit doua ore, apoi descoperit pana ce se ingroasa putin sosul.
- Se serveste cu orez fiert si cu praz sau ceapa verde taiata, sau chiar cu ardei iute.
Pofta buna!!
Mie-mi place mancarea chinezeasca, salvez reteta !
RăspundețiȘtergere