Dragii mei, afara e frumos, e soare, asadar a venit vremea gratarelor si nu de porc, pui, sau vita, ci de miel , pentru ca este sezonul. Daca de sarbatorile de Pasti doriti altceva , decat clasica friptura de miel, atunci optati pentu frigarui sau miel la gratar, sau chiar pentru burgeri de miel ( reteta urmeaza in curand ) si cu siguranta va veti delecta papilele cu ceva gustos si minunat . Pregatiti o salata bogata de sezon, din ceapa verde, ridichi si parunjel verde tocat, apoi ca si garnitura niste cartofi copti pe gratar si veti avea cu desavarsire o masa bogata.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de miel
- cimbru
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingura praf de usturoi
- sare, piper proaspat rasnit
- 100 ml vin
- Carnea de miel se spala putin , apoi se sterge cu servetel de bucatarie, de surplusul de apa. Se taie in cuburi si se condimenteaza cu un amestec de condimente, sare, piper proaspat rasnit, cimbru si praful de usturoi.
- Se toarna vinul, se acopera ermetic si se tine la rece 24 de ore pentru condimentare si fragezire.
- In momentul frigerii, carnea se scoate, se infinge toata pe bete de frigarui si se frige rotindu-se deasupra carbunilor incinsi.
- Se serveste cu cartofi copti pe gratar, sau garnitura de orez cu legume, sau cu diferite salate de sezon.
Enjoy!!
Ce bunatate de frigarui ai pregatit. Vreau si eu!
RăspundețiȘtergere