Pentru ca vin Sarbatorile Pascale , va propun o prajitura simpla si delicioasa, daca sunteti iubitori de branza dulce si fructe, este prajitura ideala pentru aceste sarbatori.
Ingrediente:
Baza aluat:
- 250 g faina alba
- 1 ou mare / 2 oua mici
- 80 g zahar pudra
- 100 g unt / margarina moale
- un praf de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
- o conserva de piersici
- 2 linguri gris de grau
- 300 g branza de vaci
- 50 g amidon alimentar/ faina
- 100 g zahar
- 200 g smantana grasa ( minim 20 % )
- 2 oua mari
- 2 linguri zahar pudra cu seminte de vanilie ( din pastaie )
- zahar pudra pentru ornat
- Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam o bucata de hartie de copt , intr-o tava de 36/ 22.
- Cerneti faina intr-un vas inalt, adaugati, un praf de sare , zaharul pudra, praful de copt, untul moale si oul .
- Incepeti sa framantati aluatul cu mana, pana ce obtineti un aluat moale , care nu se lipeste de mana si pe care sa-l puteti intinde usor. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de aluat, de marimea tavi.
- Asezati cu grija foaia de aluat in tava. Daca sunteti incepatori/ incepatoare, intindeti foaie direct pe hartia de copt si veti putea transfera aluatul cu usurinta in tava.
- Scurgeti bine piersicile din compot si taiati-le in cuburi sau felii, eu am preferat in cuburi.
- Presarati o lingura de gris peste aluat, pe urma asezati piersicile taiate si presarati restul de gris peste ele.
- Pe urma bateti ouale cu zaharul si zaharul pudra cu vanilie, sau mixati cu un mixer , pana ce devin cremoase.
- Adaugati amidonul/ faina si smantana, apoi mixati totul.
- Pe urma adaugati branza de vaci, scursa inainte de apa si mixati cu putere.
- Crema de branza obtinuta se toarna peste persici si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute. Incercati cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata coapta.
- Lasati prajitura sa se raceasca in tava, pe urma presarati zahar pudra si feliati.
- Savurati prajitura cu mare placere!!!
EnjoYY!!!
Foarte faina si buna.
RăspundețiȘtergereSeara faina sa ai.
Ce frumoasa e prajitura, aromata si racoroasa ;)
RăspundețiȘtergere