joi, 2 mai 2013

Prajitura cu cocos si crema mouse de ciocolata


O alta prajitura  delicioasa pe care o recomand cu placere  iubitorilor de nuca de cocos si ciocolata, dupa parerea mea este o combinatie irezistibila.



Ingrediente:

Blat:



  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:  


  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 ml  smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
Pentru decor:


  • nuca de cocos
  •  ciocolata razuita

  • Incepem cu crema , pentru ca necesita putina racire. Punem apa intr-un vas mai inalt pe foc, iar in altul punem galbenusurile cu zaharul.





  •  Asezam vasul cu galbenusurile deasupra apei fierbinti si  mixam galbenusurile pana ce se ingroasa si se topeste zaharul. Adaugam cacao si ciocolata rupta si mai amestecam pana ce se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit.





  • Intre timp batem smantana pentru frisca , pe urma o incorporam in crema de ciocolata. Pana la intrebuintare se da la rece.
  • Urmeaza blatul, albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi adaugam cate o lingura de nuca de cocos si incorporam  cu miscari lente.





  • Spre final adaugam faina amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia se imparte in doua si se coace pe rand intr-o tava tapetata cu hartie  de copt. Se incearca cu o scobitoare.
  • Asamblarea se face in felul urmator, asezam  o foaie de blat, jumatete din crema, foaie de blat si restul de crema. Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata razuita. Se da la rece pentru cel putin 2 ore.


Pofta dulce!!!







7 comentarii: