O mancare delicioasa si satioasa, inepe sezonul de legume iar astfel de mancaruri sunt binevenite.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1/2 kg muschiulet de porc
- 100 ml ulei
- 200 g ceapa
- 200 g cartofi
- 200 g morcovi
- 200 g mazare proaspata
- 150 g fasole galbena pastai
- 1 telina mica
- 2-3 ardei grasi
- 150 g varza proaspata
- 2-3 catei de usturoi
- 3- 4 rosii
- 1 legatura verdeata
- 1-2 foi de dafin
- 150 ml vin alb
- sare, piper
Timp de pregatire: 30 minute
Timp de preparare: 1 ora
- Toate legumele se spala, se curata si se taie dupa preferinte.
- Carnea se taie felioare subtiri si se pune intr-o tigaie cu putin ulei incins. Se prajeste carnea pe ambele parti 2-3 minute ( pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si piper. Se da la o parte si se acopera.
- Intre timp calim ceapa in alta tigaie cu uleiul incins. Adaugam restul de legume si mai lasam atata timp cat se inmoaie putin.
- Transferam legumele intr-un vas termorezistent si asezam carnea peste. Adaugam o parte din verdeata si 1-2 foi de dafin, apoi tunam vinul, condimentam cu sare si piper foarte putin si acoperim cu o folie de aluminiu. Dam totul in cuptorul incins la 150 grade timp de 40 minute.
- Se ia apoi folia si se mai lasa inca 15-20 minute.
- Serviti alaturi de orez gatit la abur si presarati patrunjel proaspat tocat!
Enjoy!!
Daca are "legume" de ograda este si pe placul alor mei.Sunt mari carnivori!
RăspundețiȘtergerePupici la fete!
Mamma mia, cum arata !!! M-ai macelarit cu papita asta. Merge la dieta, ca daca da, vin la tine la o portioara... Pupici !
RăspundețiȘtergere